Zlatan: ”Spelar så länge det är kul, jag är som Francesco Totti”

Hur framtiden ser ut för Zlatan Ibrahimovic är oklart, men stjärnan gav vissa besked i en lång intervju. Han hyllade italiensk fotboll – och liknar sig själv vid Totti.

Sportbladet, som återger en intervju i italienska GQ, skriver att Zlatan Ibrahimovic är i italienarnas fokus inför matchen mellan Sverige och Italien. Den svenske storstjärnan hyllade den italienska fotbollen som ”världens vackraste”, och stängde inte helt dörren för en återkomst till landet.
– Italien är mitt andra hemland och italiensk fotboll den bästa i världen, enligt mig. Där finns något med deras sätt att förstå fotbollen och kanske också livet. En ändlös passion som passar mig. Jag behöver inte pengar. Jag slutar när jag inte har roligt längre, men jag har fortfarande saker att lära mig. Jag är som Franceso Totti, sade Zlatan.

Milansupportrarna ska dock inte tolka hyllningen till Italien som att Ibra är på väg tillbaka till San Siro och Milan. Han sade förvisso att han älskar den rödsvarta klubben, men någon återkomst är inte aktuell.
– Man återvänder inte dit där man skrivit historia, klargjorde Zlatan Ibrahimovic.

Oavsett var Zlatan hamnar var han minst sagt tydlig med att det är törsten efter nya vinster som får honom att fortsätta.
– Jag accepterar inte att förlora, jag kan verkligen inte acceptera det. Om det är något livet lärt mig så är det just det, förklarade Zlatan.

Kommentera artikel