Interfansens fina gest efter Wembley-incidenten

Den 23-årige Intersupportern Darren Abela från Malta lever med autism och hans högsta dröm var att se Inter live. Darren åkte därför till London för att se Inter-Tottenham men tyvärr blev det istället en mardrömsresa för den unge Intersupportern då han blev utslängd från Wenbley.

”Jag lever med autism. Detta var min dröm. Ni förstörde drömmen för mig utan någon anledning.”

Intersupportern Darren Abela skulle få uppleva sin stora dag, att få se Inter första gången i sitt liv. Darren hade i sin ensamhet åkt ända från Malta för att se Inter möta Tottenham i London. Det som skulle bli Darrens höjdpunkt i livet blev istället en mardröm. Darren hade på sig sin Intertröja, njöt av stämningen på Wembley och hejade på laget i sitt hjärta, däremot kunde han inte se så mycket av matchen då folk stod i vägen för honom. När Darren 30 minuter in i matchen skulle gå till en matchvärd och säga att folk stod i vägen för hans sikt blev han istället anklagad för att ha spottat mot matchvärden. Efter att Intersupportern hade blivit anklagad för spottloskan valde matchvärden minuten senare att slänga ut Darren från Wembley. När Darren sedan frågade matchvärden om han åtminstone fick gå tillbaka för att hämta sin jacka med hans nycklar som låg på hans sittplats blev det här svaret från matchvärden. ”Nej, du har bara tur som inte blir anmäld till polisen.”

Medan Darren inte fick se klart matchen på Wembley tittade hans yngre bror Daniel på Inter hemma i Malta och fick då ett samtal från Darren. ”Jag trodde att jag skulle få höra Intersånger och glädje men fick istället höra han skrika ”why always me” med gråten i halsen. Jag var i chock, jag försökte lugna ner honom men det gick verkligen inte.” Efter att Darren hade lugnat ner sig lite från händelsen som för honom beskrevs som jordens undergång ringde han sin kusin som han bodde hos i London för att få hjälp, detta då hans jacka med nycklar i låg kvar inne på Wembley. Utan att ha fått tillbaka sin jacka valde Darren dagen efter att skriva ett längre öppet brev till Wenbleys personal där han skrev ner händelseförloppet och avslutade brevet med att beskriva sina känslor över det som hände.

Nedanför kan ni läsa avslutningen av Darrens brev.

Jag är autistisk. Fotboll och speciellt Inter betyder allt för mig. Detta är något som jag lägger ner mycket passion på. Ännu mer viktigt, jag är en förespråkare för en positiv idrottskultur som tillåter en inkluderande scen att få dela underbara ögonblick tillsammans med glädje och passion. Det finns inga ord för att beskriva hur förkrossad jag är av attityden jag fick bemöta från er personal. Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur illa behandlad jag blev av er personal.

För information, ni lämnade en autistisk turist som har arbetat hårt för sin livs största resa ut i kylan utan en jacka och påväg hem från matchen utan en anledning. Jag ber er vänligen att kolla er kameraövervakning så snart som möjligt för att säkerställa att allt detta har hänt och ge mig en skälig ursäkt samt kompensation för den oförtjända felbehandlingen jag fick uppleva under mitt besök. Hör av er inom kort.

Hälsningar, Darren.

Tyvärr har Darren ännu inte fått något svar om kompensation för det som hände på Wembley och detta var något som uppmärksamades i Malta. Ett par Intersupportrar i Malta som driver föreningen Inter Club Malta valde därför att bjuda in Darren för att tillsammans med andra Intersupportrar se Roma-Inter fyra dagar efter händelsen på Wembley där han fick ett årsmedlemsskap samt minnessaker från Inter för att Darren skulle känna sig välkommen. Supporterföreningen stora överraskning var dock två biljetter till matchen Inter-Roma i april för att få uppleva matchen live på San Siro. Utöver Inter Club Maltas fina gåvor sponsrade även biljettsidan FC Inter Milan Tickets Malta med två biljetter till valfri match under säsongen för Darren.

Inter Club Maltas vicepresident Josepth Vella var glad över att ha kunnat hjälpa till och sa såhär om gåvan. ”När vi hörde om Darrens incident sa vi att vi behövde kontakta honom och ge honom vår support. Vi är glada över att bjuda Darren till San Siro, vilket trots allt ändå är en bättre arena än Wembley.” Stödet från Intersupportrar i Malta ska enligt Darren ha gjort honom väldigt glad och han var även tacksam samt överraskad över det fina supporten han hade fått från flera personer. Denna berättelse har berört flera i Malta och visst är det svårt att inte bli rörd över det som hände Darren samtidigt som det går att glädjas över de positiva supporterkrafter som finns ute i världen.

Källa: All information och alla citat är från LovinMalta

Kommentera artikel