Calcio

Viktiga italienska matcher att hålla koll på i december

Det är goda tider för italiensk fotboll, som börjar komma tillbaka till sina glansdagar. Med allt fler stjärnor i storlagen är Serie A:s status högre än vad den varit på länge. Att världens kanske bästa fotbollsspelare Ronaldo valde Serie A framför La Liga och Premier League är ett starkt kvitto på detta. Med en nytändning i ligan tillkommer kraftigt sprakande matcher; flera av säsongens största matcher äger rum i december. Dessa drabbningar inom italiensk fotboll vill du inte missa, särskilt inte om du planerar att spela på matcherna.

 

Roma – Inter Milan – 2 december

Roma har under flera säsongers tid slutat högt uppe i tabellen, utan att lyckas vinna guld. Säsongen 2018/19 har varit ett bakslag och hittills tuff för dem, i den grad att tränaren Eusebio Di Francesco uppges vara på väg bort. Roma behöver bli av med sina spöken och framförallt få igång sin knackiga offensiv ifall de ska ha en chans i den här matchen. Inter Milan gör en starkare säsong; med ett bra anfallsspel och kollektivt målskytte har de lyckats köra över flera av sina motståndare.

Juventus – Inter Milan – 7 december

Serie A-titeln har sju år i rad gått till Juventus, som verkar vara odödliga herrar på täppan. Även i år tycks de vara överlägsna och går vinnartåget vidare i samma takt under våren kommer de att få fylla på sitt prisskåp mer ytterligare en Scudetto. Juventus mot Inter Milan kan bli en svårtippad match; De förstnämnda är bättre samtidigt som Inter Milan i nuläget har en Champions League-plats att spela för. Om du ska spela på matchen är det ett tips att spana in Betting 24 som tar temperaturen på marknaden och jämför svenska bettingsidor och deras bonusar.

Juventus – Roma – 22 december

Ett par dagar innan julafton får vi en tidig present. Juventus – Roma har under de senaste åren varit ett laddat möte då Roma under flera säsonger slutat tätt bakom de svartvita. Det mesta pekar på att Juventus kommer att se sig som segrare efter matchens slutsignal mot ett Roma, som troligtvis kommer att spela om en Europa League-plats resten av säsongen.

Inter Milan – Napoli – 26 december

Napoli är starka i defensiven i år. De har bara förlorat två matcher, varav en av förlusterna kom borta mot terminatorn Juventus. Även Napolis offensiv har under Carlo Ancelotti varit fortsatt stark och lett till flera övertygande segrar. I och med Inter Milans starka form kan vi gott sagt säga att två av ligans bästa lag ställs mot varandra. Den här matchen blir kanske svårast att tippa inför. Behöver du läsa på mer om betting, kan du spana in bettingsidan på Casinopro, som hjälper dig.

Ser du fram emot en händelserik månad i Serie A?

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar