Vad är #CALCIOJOGGEN? – frågor och svar

På lördag drar inte bara Serie A igång utan vi på SoloCalcio arrangerar också vår femte raka Calciojoggen! Men vad är egentligen Calciojoggen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna kring evenemanget!

Vilka ligger bakom Calciojoggen?

Calciojoggen startade 2014 efter att Antonio Abizzo, en av de första skribenterna på SoloCalcio, kommit på idén att jogga för calcion. Tillsammans med Antonio sprang vi då från Medborgarplatsen till Vasaparken. Idag är både start och mål i Vasaparken och dagen arrangeras av SoloCalcio, även om Antonio är en återkommande deltagare.

Vad gör man på Calciojoggen?

Calciojoggen pågår från eftermiddag till sena kvällen. Vi inleder med en joggningtur på cirka fem kilometer. Efter det tänder vi grillen och bjuder på lite direktimporterad salsiccia, som Andys Frukt så fint står för. Därefter bjuds det på fotbollslir i Vasaparken innan vi rör oss mot någon sportbar för att tillsammans se Serie A-premiären och avnjuter lite dryck och käk. Vad som händer resten av kvällen är upp till alla deltagare!

Varför joggar ni?

För att sticka ut mer än en vanlig matchträff. Eftersom alla är klädda i italienska fotbollströjor är det rätt många som hajar ni till när vår grupp kommer lufsandes. Sen finns det väl inte någon som kan argumentera emot alla positiva effekter joggning har på kropp och själ? Vi blir glada av rörelse helt enkelt!

Jag är skadad, sjuk eller har helt enkelt ingen lust att jogga – får jag komma ändå?

Självfallet är du varmt välkommen till Vasaparken oavsett om du vill jogga eller ej. Älskar du calcion är du såklart välkommen!

Jag bor inte i närheten – finns det duschmöjligheter?

Vi kan inte garantera att det finns duschmöjligheter. Men kanske kan du snacka dig in till någon som bor nära och har dusch? Eller så finns det en hel del gym och hotell i närheten som du kan duscha hos. Det kan dock krävas en liten peng för det.

Är Calciojoggen gratis?

Självfallet är Calciojoggen gratis. Vi bjuder dig på salsiccia med tillbehör efter joggen, men vill du dricka något får du själv ta med detta. Likaså är kvällens mat och dryck egenbekostad.

Finns det någon åldersgräns?

Nej, det gör det inte. Calciojoggen har haft deltagare i åldrarna 0 till 65, alla är välkomna. Det är dock vanligt att alkoholhaltiga drycker intages först i parken, och sedan även på sportbaren.

Jag vill stötta Calciojoggen, hur gör jag?

Det viktigaste du kan göra är att dyka upp. Sedan får du hemskt gärna fota och filma och dela med dig av detta i sociala medier under hashtag #Calciojoggen. Vill du bidra ekonomiskt har vi både Swish och kontoinsättningsmöjligheter, så skicka oss ett mail eller meddelande så löser vi det.

Läs mer om årets event här:

#CALCIOJOGGEN 2018 – jogga för calcion!

Kommentera artikel