Tre utmanare till Juventus i årets Serie A

Tre månaders väntan är äntligen över och Serie A är igång igen. Efter tre spelade omgångar är Juventus det enda laget med full pott. Och frågan är om finns det något lag som på allvar kan utmana Juve om titeln?

Sju raka seriesegrar och tillskott av självaste Cristiano Ronaldo. Det är mycket som talar för att mesta mästarna kommer att dominera Serie A även den kommande säsongen.

Men det finns några riktigt vassa utmanare som inte ska underskattas! Vi har tagit en närmare titt på de tre lag som vi anser har störst chans att kunna snuva Juve på sin 35:e Serie A-titel.

Napoli – Ancelotti?

Efter de tunga åren i slutet av 90-talet och början av 00-talet, då Napoli spelade i Serie B och Serie C, är klubben återigen tillbaka där man hör hemma – i toppen. Under de senaste 10 åren har laget nästan uteslutande hamnat bland topp tre.

I fjol satte man ordentlig press på Juventus. Napoli ledde serien mellan omgång 4 – 14, samt omgång 17 – 26. Därefter gick Juventus om och stod tillslut som segrare med fyra poäng mer än napolitanarna.

Napolis stora frågetecken inför säsongen har varit om nya tränaren Carlo Ancelotti klarar av att fylla Sarris skor.

Laget började starkt med 2 – 1 mot Lazio borta, följt av en 3 – 2-seger hemma mot Milan. I senaste omgången kom dock en chockförlust med 0 – 3 borta mot Sampdoria.

Om Ancelotti lyckas få till ett bra spelsystem och laget kan hålla formen uppe under hela säsongen så får nog Napoli ses som de främsta utmanarna till Juventus.

Om du väljer att spela hos ComeOn casino så är oddset i dagsläget 7.00 på att Napoli vinner Serie A. Även spelbolaget Bethard ger 7.00 gånger pengarna på att Napoli står som vinnare, och Unibet ger oddset 8.00.

Inter – Kan man vända en ljummen säsongsinledning?

Inters dominans i Serie A under andra delen av 00-talet, med Roberto Mancini och José Mourinho som tränare, har under 2010-talet ersatts av 4:e – 9:e-placeringar. I fjol hamnade man fyra, hela 23 poäng efter Juventus.

Att Inter kan snuva Juventus på titeln i år känns avlägset. Inte minst med tanke på den ljumma säsongsinledningen: förlust i premiären borta mot Sassuolo följt av oavgjort hemma mot Torino. I Torino-matchen tappade man dessutom en tvånolledning i halvtid till 2 – 2, vilket inte direkt bådar gott.

Men man ska inte döma ut Inter helt efter bara ett par omgångar. Laget har trots allt lockat till sig ett par riktigt starka spelare under sommaren, bland annat Radja Nainggolan från Roma och Asamoah från Juventus.

De flesta spelbolagen ger runt 11 – 12 gånger insatsen på att Inter vinner Serie A 2018.

AC Milan – Maldini = frälsare?

En sjätteplats som bästa resultat under de fem senaste säsongerna. Sju år utan guld.

Det finns definitivt en enorm längtan bland Milan-fansen att återigen få se klubben lyfta Coppa Campioni d’Italia.

Men för att nå dit krävs det att laget lyfter sig ett antal nivåer från de förra säsongerna. Frågan är om legendaren Paolo Maldini, som nu är spindeln i nätet i ”Rossoneri”, kan se till att detta sker?

Inför säsongen har man bland annat tagit in Higuain på lån från Juventus, samt Tiemoue Bakayoko på lån från Chelsea.

Laget förlorade premiärmatchen mot Napoli med 2 – 3, men slog därefter Roma på hemmaplan efter segermål i femte tilläggsminuten.

En serieseger för Milan känns ganska osannolik, men bollen är rund och ingenting är omöjligt!

Spelbolagen ger i dagsläget ett odds på runt 15 gånger pengarna på att Milan står som vinnare i årets Serie A.