Strive anställer fyra svenska kommentatorer

Inför säsongen var det länge oklart vilket TV-bolag, om ens något, som skulle sända Serie A. Tillslut blev det att rättighetsinnehavaren IMG lanserade en egen tjänst – Strive – som nu sänder Serie A och La Liga. Det har fram till idag varit med engelska kommentatorer, men inom kort kliver nu fyra svenska herrar in för att kommentera den italienska och spanska fotbollen.

En av dessa är SoloCalcios tidigare chefredaktör Christoffer Svanemar.

– Det har väl varit mer eller mindre klart i någon vecka. Äntligen är det officiellt och jag är framförallt stolt, men också extremt taggad på denna utmaning.

Övriga tre som fått möjligheten att kommentera matcher är Christopher Kviborg, Adam Pinthorp och profilvärvningen Jesper Hussfelt.

– Våra roller skiljer sig ingenting faktiskt. Jag går in som en av fyra kommentatorer och jag kommer jobba med både Serie A och La Liga, berättar Svanemar.

Christoffer Svanemar är ett namn som de flesta som följer svensk och internationell fotboll via nätet förmodligen stött på. Stockholmaren är kanske framförallt profilerad som stor AIK-supporter via sin medverkan i bland annat 08 Fotboll, men han har även synts i Expressens livesändningar, SoloCalcioTV och den senaste tiden i sin egen Betsson-serie Destination Europa. Vidare mycket kommentering har det dock inte blivit genom åren.
Hur ser du på rollen som kommentator?

– Jag är för det första väldigt tacksam att IMG och Strive ger mig den här möjligheten. Det finns personer med fler kommenterade matcher på sitt CV, men jag hoppas och tror att de såg min passion både för fotbollen i Serie A och La Liga, samt min hunger att lära mig yrket. För det andra är jag oerhört ödmjuk inför uppgiften och är glad över att jag fått tre riktigt vassa kollegor som kommer hjälpa mig på vägen.

Hur många matcher kommer ni köra på plats?

– Ingenting är sagt i dagsläget där. Som många kanske har märkt har det skyndats långsamt och för mig gäller det verkligen att ha tålamod då detta är en helt ny utmaning för mig. Skulle chansen att kommentera på plats dyka upp så skulle det vara en enorm bonus för mig.

Blir det någon studio?

– Det vet jag faktiskt inte, vi börjar såhär och så tar vi det därifrån.

Strive har under den snart första halvan av säsongen fått både ris och ros. Vid stormatcher har streamingtjänsten haft en del tekniska bekymmer, men det är förhoppningsvis ett minne blott.

– Det jag kan säga är att vi givetvis är medvetna om att det inte varit helt smärtfritt, men nu ska tekniken fungera och jag väljer att blicka framåt, det är roligare än att blicka bakåt. Mer om Strives framtid får du fråga Strive.

Strive med svenska kommentatorer drar igång redan till helgens omgång.

– Jag debuterar på måndag med den oerhört sköna matchen Atalanta-Lazio!, avslutar Strives nya kommentator Christoffer Svanemar.

Kommentera artikel