SoloCalcio är tillbaka!

Äntligen! Ja, för visst är det är så jag känner. SoloCalcio är äntligen tillbaka och redo för en ny fotbollssäsong. Uppehållet blev ett halvår långt och det har med handen på hjärtat varit jäkligt skönt. Det tycker vi nästan alla på SoloCalcio. Jag tänkte förklara varför vi känner så och hur vi ser på framtiden.

År 2012 grundades SoloCalcio för att det fanns en enorm lucka på mediahimlen. TV-rättigheten Serie A spottades och trampades det på och så länge det inte fanns Zlatanrelaterade nyheter så skrev man inget om Serie A i svensk media. Nu har det gått sju år och det har hänt en hel del. Serie A är fortsatt inte top of mind för svenska mediachefer, men det har samtidigt hänt otroligt mycket på marknaden.

Sociala medier är större än någonsin och det kommer ju bara att växa. Den som är aktiv på Twitter finner nyheter om sitt lag snabbare än Gervinho kutar. Vill man fördjupa sig finns det flera engelska sidor som täcker Serie A och alla nyheter runt omkring mer än väl. Sist men inte minst så täcks också huvudnyheterna om Serie A i svenska medier. Lägger man ihop 1+1+1 så landar man i att SoloCalcios usp har försvunnit. Att skriva nyheter om Juventusrykten eller skadeläget i Milan inför mötet med Dudelange behövs inte längre. Den informationen får den intresserade snabbare och snyggare via andra vägar.

När SoloCalcio grundades skulle vi inte bara rapportera nyheter, vi skulle tänka och resonera kring calcion också. Det har vi väl inte lyckats speciellt bra med senaste åren tycker jag. Detta för att det tar lite mer tid och bland alla mercatorykten och matchrapporter tappades det bort. Vi körde helt enkelt slut på oss själva med det vi trodde vi behövde producera, snarare än det vi ville producera. Därför har pausen varit skön.

Så nu är vi tillbaka med en ny approach. Ni kommer inte få införrapporter till alla matcher längre. Ni kommer inte heller få mercatorykten eller intervjuer översatta på minuten. Istället kommer vi bjuda er på mer personliga reflektioner, topplistor, krönikor, veckosummeringar etc… helt enkelt sådant som vi själva tycker är kul att producera och sådant som vi vet uppskattas att läsa. Kanske dyker även det upp en podd under vår flagg igen… den som lever får se. Vårt motto är Passione Per i Passionati – Passion för de passionerade. Det ska vi ännu tydligare jobba efter nu.

Så välkommen tillbaka till SoloCalcio, kära läsare. Vi är glada att du hittat tillbaka och såhär i återuppstartstider tar vi gärna emot feedback från er. Vi har själva skissat upp ett ungefärligt ramverk, men det är ingenting som inte är anpassningsbart. Som vanligt når ni oss via sociala medier eller via mail.

David Faxå

SoloCalcio-skribent och redaktör sedan 2012.

Kommentera artikel