Säsongens floppelva 2017/18

Nu är det dags för SoloCalcios årliga tradition att utse säsongens elvor och nu är det floppelvan som kommer på tur. Denna säsong har inte bjudit på några solklara floppar. Benevento var tippade att komma sist, spelare som var värdelösa under hösten fick dra under januarifönstret och Gabigol klarade ej av Benficas b-lag. Med det sagt lyckades SoloCalcio tillslut ta ut en elva av spelare som inte har motsvarat förväntningarna.

Kriterierna för att ta plats i elvan lyder:

  • Spelaren måste ha gjort minst 10 matcher i ligan
  • Spelaren ska ha ha tillhört en Serie A-klubb under både höst- och vårsäsong
  • För att bli uttagen i denna elva måste spelaren varit riktigt dålig under hela säsongen alternativt inte motsvarat förväntningarna. Eller varför inte både och?

De här spelarna har röstats fram bland alla skribenter i en anonym enkät efter att chefredaktörerna på SoloCalcio nominerat lämpliga kandidater på respektive position. Vi har även bara fokuserat på ligan och ingenting på Europaspelet.

För att se den bästa elvan, tryck här.

Matcher, mål, assist

Målvakt – Christian Puggioni, Sampdoria/Benevento – 23, 0, 0
Fick chansen i inledning av säsongen med Sampdoria i nio matcher utan att imponera trots att spelet fungerade för Sampdoria. Att rädda kvar Benevento var visserligen en omöjlig uppgift men vi alla minns Puggionis röda kort efter åtta minuter i 6-2 förlusten mot Lazio när han lyckades ta bollen med händerna utanför straffområdet (se länk). Då det är svårt att hitta någon målvakt i de större lagen som har underpresterat utser vi härmed Puggioni till ligans tröttaste målvakt.

Högerback – Bruno Peres, Roma – 18, 0, 1
Romas högerback var jagad av många och många var avundsjuka på Roma som lyckades knipa honom för en relativ billig slant, tycktes det då. Efter en halvbra första säsong har det inte sett alls bra ut för brassen och det ryktas om en eventuell försäljning till nästa säsong innan värdet har kraschat helt.

Mittback – Mateo Musacchio, Milan – 15, 0, 1
Möjligtvis hårt att ta ut Musacchio då det inte har varit en jättedålig säsong, samt att bli petad av Bonucci och Romagnoli är ej fy skam. Men endast 15 matcher för en mittback i sina bästa år som kostade 20 miljoner euro och vi var nog många som hade högre förväntningar på Villareals tidigare försvarsgeneral, för en ledande mittback har han verkligen inte varit.

Mittback – Wallace, Lazio – 13, 0, 0
Har haft alla möjligheter som går att ta en plats i Lazios backlinje men gång på gång spelat bort chansen. Wallace hängde sällan med i försvaret och fem gula kort på den lilla speltiden säger väl en del om den tidigare Monacotalangen.

Vänsterback, Dalbert – 13, 0, 0
En av Nices viktigaste spelare förra året och förväntningarna var stora när Inter lyckades knyta till sig Dalbert framför en del storklubbar. Det blev istället en tokflopp och Dalbert är nu fjärdealternativ på ytterbackspositionen. Totalt blev det 90 minuter endast en gång under säsongen och när han väl kunde få chansen gick den bortglömde Davide Santon före honom.

Defensiv mittfältare, Danilo Cataldi, Benevento – 29, 1, 4
Grattis Cataldi, för andra året i rad har du lyckats ta dig in i floppelvan. Var Beneventos stora namn inför säsongen och med hans spelstil där han ska ha mycket boll blev det sällan något vettigt utav det. Benevento vann sex matcher under säsongen och Cataldi var med endast två utav dem, med Cataldi på planen snittade Benevento mäktiga 0,31 poäng. Frågan är om någon spelare med den nyckelrollen kommer någonsin ha ett så dåligt snitt i Serie A.

Offensiv mittfältare, Joao Pedro, Cagliari – 22, 5, 1
Gjorde en ganska bra säsongsinledning i Cagliari men klart det blir lite lättare med otillåtna medel. Läkemedlet diuretikum användes flitigt på 80-talet för att det är vätskedrivande och späder ut urinet vilket gör andra dopningsmetoder kan döljas, speciellt bloddopning. Avstängningen var endast sex månader tyvärr och i september kan vi se Joao Pedro tillbaka på en fotbollsplan som ingenting har hänt. I alla sporter i världen brukar det ge två års avstängning, när är det dags för fotbollen att ta kampen mot dopning på riktigt? Vi hoppas vi slipper se Pedro i denna elva nästa år, för han borde skickas åt fanders.

Högermittfältare: Antonio Candreva, Inter – 36, 0, 8
Med sina åtta assist kan det tyckas att det är hårt att ha Candreva i elvan. Men faktum är att han inte har gjort poäng i ligan sedan december 2017. Dessutom har det missats rejält framför mål och när inläggen inte sitter från högerkanten hamnar de på läktaren. Lägstanivån är för låg när det gäller en spelare som Candreva.

Vänstermittfältare: Mbaye Niang, Torino – 26, 4, 1
Den tidigare Milantalangen värvades av Torino inför säsongen och Milan får vara glada att de lyckades få honom såld. Snabbheten och tekniken som sågs i början av hans karriär ser nu mer ut som klumpighet, felbeslut och bolltapp. Nej, vi hade högre förväntningar helt enkelt.

Anfallare: Nikola Kalinic, Milan – 31, 6, 5
Det skulle levereras här och nu för den tidigare målsprutan i Fiorentina men kroaten blev istället den stora syndabocken för Milan i många matcher. När det pratades om Aubameyang, Morata och Belotti och det slutligen blir Kalinic förstår man att förväntningarna från Milans fans var höga.

Anfallare: Andre Silva, Milan – 24, 2, 0
Den lovande talangen från Portugal var kanske lite väl uphypead. Visserligen levererade han i Europa League men här bedöms ligan och där var han oftast helt ofarlig framför mål. 38 miljoner euro kostade han och likt Milans två andra spelare i floppelvan har han inte motsvarat prislappen.

Bänk
Målvakt – Nicolas, Verona – 36, 0, 0
Mittback: Filippo Romagna, Cagliari – 23, 0, 0
Ytterback/mittback: Samuel Souprayen, Verona – 22, 0, 0
Ytterback: Davide Santon, Inter – 15, 0, 1
Centralmittfältare: Maxime Gonalons, Roma – 16, 0, 1
Ytter: Domenico Berardi, Sassuolo – 31, 4, 2
Anfallare: Patrick Schick, Roma – 22, 2, 0

Kommentera artikel