Säsongens bästa elva 2017/18

Kampen om Scudetton var stenhård, men Juventus lyckades dra det längsta strået. Samtidigt var det dramatik fram till sista matchen i  kampen om vilka som skulle gå vidare till Champions League, samt om vilka som skulle hålla sig kvar i Serie A. Nu är det dags för SoloCalcios årliga tradition att utse säsongens elvor. Vi börjar med att utse säsongens bästa elva, och under den här säsongen har vi fått se såväl nya stjärnor tändas som rutinerade namn som har lyft sig. 

Kriterierna för att ta plats i elvan lyder:

  • Spelaren måste ha gjort minst 10 matcher
  • Spelaren ska ha ha tillhört en Serie A-klubb under både höst- och vårsäsong

De här spelarna har röstats fram bland alla skribenter i en anonym enkät efter att chefredaktörerna på SoloCalcio nominerat lämpliga kandidater på respektive position. Vi har även bara fokuserat på ligan och ingenting på Champions League.

Matcher, mål, assist

Målvakt – Alisson, Roma – 38, 0, 0
Visst älskar vi hans spektakulära brassekonster som siste man, men det är inte därför han ansågs som överlägsen etta i vår omröstning. Hans förmåga att kliva fram i avgörande matcher, samt jämnheten över hela säsongen har gett Roma en ny världsmålvakt.

Högerback – Joao Cancelo, Inter – 26, 1, 4
En tuff öppning på säsongen med småskador och svårt att komma in i laget. Sedan la den portugisiske ytterbacken till en ny dimension i Inters anfallsspel med fart och en av ligans bästa inläggsfötter. Valencialånet jagas nu till sommaren av toppklubbar i alla de stora ligorna och den fantastiska våren räckte för att ta en plats i vår elva.

Mittback – Milan Skriniar, Inter – 38, 4, 0
Mest återerövringar av boll i hela Serie A med 180 bollvinster, en bra uppspelsfot samt en vinnarskalle som har saknats i Inter sedan Walter Samuels glansdagar. Vi på redaktionen var överens med klar majoritet om att Skriniar har varit ligans bästa försvarare.

Mittback – Kalidou Koulibaly, Napoli – 35, 5, 1
Hans avgörande nickmål i vinsten mot Juventus i våras gav Napolifansen hopp om att ta en Scudetto, men det räckte inte hela vägen den här gången. Har lyft en på förhand inte allt för stark backlinje till en nivå högre jämfört med förra säsongen och har skrämt många anfallare med sin enorma fysik.

Vänsterback – Aleksander Kolarov, Roma – 35, 2, 12
Inför säsongen var Laziofansen inte allt för glada över att deras tidigare spelare gick över till Roma.  32-åringen valde då att stå för sin kanske bästa säsong i karriären. Med sitt tunga tillslag, rutin och styrka lär många vara avundsjuka på Roma som fick denna klippa för ett fyndpris.

Centralmittfältare – Allan, Napoli – 38, 4, 5
Den slitstarke mittfältaren har utvecklat sitt offensiva spel under säsongen och har varit en av Napolis nyckelspelare. En underskattad spelare som förtjänar mer beröm, enligt oss på SoloCalcio.

Centralmittfältare – Sergej Milinkovic-Savic, Lazio – 35, 12, 3
En ny stjärna är född. Med sin längd på 192 centimeter kombinerat med kraftfullhet, smidighet och teknik har den serbiske mittfältaren varit ostoppbar. Säsongens bästa spelare, enligt oss på SoloCalcio, och det är nog få klubbar som har råd att köpa loss Milinkovic-Savic i sommar.

Centralmittfältare – Miralem Pjanic, Juventus – 32, 5, 11
Calciopubliken har sedan en längre tid tillbaka varit vana med den magiska högerfoten från bosniern och denna säsong levererade Pjanic ännu en gång. Det är nu fjärde säsongen i rad Pjanic håller i sviten på minst 10 assist, det är lätt att glömma bort hur länge Pjanic har hållit absolut högsta klass.

Offensiv mittfältare – Douglas Costa, Juventus – 31, 4, 13
Med sin snabbhet och teknik är Douglas Costa ett givet val i elvan. Efter en lite svagare höst har Costa tillfört en ny dimension i anfallsspelet för Juventus under våren. På denna position har vi jämfört alla yttrar samt offensiva mittfältare och den omröstningen vann Costa med klar majoritet.

Anfallare – Mauro Icardi, Inter – 34, 29, 1
Med Luciano Spalletti som coach har Icardi fått en tydligare roll och det finns nog få anfallare i världen som kan mäta sig med Icardis effektivitet. Enligt statistiktjänsten Opta finns det ingen spelare i de bästa ligorna som har högre effektivitet än Icardi av alla spelare som har gjort minst 10 mål denna säsong. 35% av Icardis skott sitter där den ska, i mål.

Anfallare – Ciro Immobile, Lazio – 33, 29, 9
Delad skytteligavinst med Mauro Icardi och precis som Interstjärnan har Immobile lyckats med bedriften att vinna skytteligan för andra gången. Med sina nio assist vann Immobile även poängligan och den tidigare Torinoanfallaren har verkligen vaknat till liv denna säsong.

Tränare – Maurizio Sarri
Nästintill samma trupp som förra säsongen och det märktes även på planen. Alla spelare vet sin roll i Napoli och med 91 poäng ska det oftast räcka till Scudetto, vilket det inte gjorde i år då Juventus hade fyra poäng mer. Vi är fortfarande imponerande över Sarris insats och säkra att han kommer lyckas nästa säsong i sin nya klubb, vilket troligtvis kommer bli Chelsea.

Bänken
Gianluigi Buffon, Juventus -21, 0, 0
Stefan De Vrij, Lazio – 38, 6, 1
Mehdi Benatia, Juventus – 20, 2, 1
Lucas Leiva, Lazio – 38, 2, 3
Jorginho, Napoli – 33, 2, 4
Luis Alberto, Lazio – 34, 11, 14
Paulo Dybala, Juventus – 33, 22, 5

Kommentera artikel