Räkna inte bort Lazio

Lazio vann mot Brescia efter en riktig krigarseger med 2-1 där Ciro Immobile avgjorde, och visst kan Lazio utmana om Scudetton?

Segern mot Brescia var en seger som Lazio inte hade tagit för några år sedan. Det var faktiskt inget som såg bra ut, Marco Parolo och Sergej Milinkovic-Savic som annars har varit bra denna säsong såg ut som två skolpojkar när supertalangen Sandro Tonali läxade upp dem på mittfältet. Brescia gjorde 1-0 genom Mario Balotelli och slarvade lite väl mycket framåt, det kunde faktiskt till och med stått 2-0. Från ingenstans fick Lazio en straff när Andrea Cistana tappade fokus och drog ner Felipe Caicedo, men straffen var helt korrekt likväl det röda kortet. Skytteligaledaren Ciro Immobile satte straffen stensäkert.

Andra halvlek var ett sömnpiller och hade jag valt mellan att se en dokumentär om vandrade pinnar eller Brescia-Lazio hade jag valt det förstnämnda. Jag vaknade dock till av Svanemars vrål, det var såklart Immobile som hade avgjort ännu en gång och som vanligt är det minut 90 när Lazio gör mål. Detta visar bara på vilket vinnarlag de är denna säsong.

Lazio har gjort hela 40 mål på 17 matcher och då har 8 av dessa mål gjorts i minut 89 eller senare, bara det måste vara ett rekord. Straffen idag var även Lazios 11e straff för säsongen men det är ett resultat av Lazios vilja och skicklighet att forcera när det väl gäller. Oavsett om spelet stämmer eller ej gör Lazio alltid mål på något sätt. Lazio har gjort minst två mål i tolv raka matcher nu vilket endast Grande Torino från 40-talet har gjort tidigare. Fråga mig inte hur, bolljäveln ska bara in.

Det är i detta nu endast tre poäng upp till Inter och Juventus. Lagen ovanför i tabellen har bättre lag på pappret, men fortsätter Lazio att ånga på såhär kan det bli en strid in i sista omgången. När ett lag vinner utan att spela bra som idag är det ett tecken på att de vill vara med i toppstriden. Räkna inte bort Lazio, senast de vann ligan var år 2000 med Sven Göran Eriksson och nu 20 år senare är Simone Inzaghis mannar hungrigare än någonsin.