Postpartita Italien – Spanien: REVANSCH!

italia italien ITALIEN 2 – 0 SPANIEN spanien
Måndag – Stade de France, Saint-Dennis – 18.00

Italien hade överraskande mycket boll, och en bra kontroll på matchen under den första halvleken. Graziano Pellè vann nickduell mot Sergio Busquets efter Alessandro Florenzis frispark, men David De Gea gjorde en fantastisk räddning. Emanuele Giaccherini var sen nära att ge Italien ledningen med en bicicleta, men det var avblåst för högspark. Även Marco Parolo var nära med en nick Mattia De Sciglios inlägg från vänsterkanten. De Sciglio hade sedan ett inspel mot Pelle på den bortre stolpen men Sergio Ramos hann först och var nära att sätta bollen i eget mål med sin rensning. Men 1-0 skulle komma. Italien fick frispark i ett perfekt läge, Éder slog den stenhårt i De Geas hörn, spanjoren räddade, men returen gick till Giaccherini som snubblade fram bollen till Giorgio Chiellini som kunde trycka in den i tomt mål. Giaccherini fick ytterligare ett läge i den första halvlekens slutskede när han bröt in från höger och skött ett skott mot det bortre krysset, men De Gea sträckte ut och gjorde en ny superräddning.

Spanien gjorde ett byte direkt i andra halvlek, In med Artiz Aduriz istället för Nolito. De skapade också direkt sin första riktiga målchans när Alavro Morata fick ett bra nickläge, men nicken satt mitt på Gianluigi Buffon. Mitt i Spaniens press fick Eder ett friläge efter ett fint kombiantionsspel av Italien, men avslutet gick mitt på De Gea. Spanien halvchanser, Aduriz utanför. Ramos nick över på hörna. Luicas Vazquez kom in istället för Morata vilket ledde till mer fart i Spaniens anfallsspel. Andres Iniesta testade med en volley, Gerard Pique med ett långskott, men Buffon höll tätt. Spanien fick ett sista gratisläge efter att Bazagli missade nickresningen, men Buffon räddade Italien. Istället kom 2-0 på tillägstid, och målet var nästintill en kopia på 2-0 målet mot Belgien. Den här gången med Matteo Darmian som framspelare, men återigen med en Pellè-volley. En rättvis seger, en revansch för finalförlusten senast. Tyskland nästa!

Formazioni

italia italien(3-5-2) Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio; Éder, PellèMålskyttar: 33´ Giorgio Chiellini 91´ Graziano Pellè
Byten: 54´ UT: De Rossi IN: Thiago Motta 82´UT: Éder IN: Insigne 84´ UT: Florenzi IN: Darmian

spanien(4-3-3) De Gea; Juanfran, Pique, Ramos, Alba; Iniesta, Fabregas, Busquests; Nolito, Morata, Silva

Målskyttar:
Byten: 46´UT: Nolito IN: Aduriz 70´ UT: Morata IN: Vazquez  81´ UT: Aduriz IN: Pedro Rodriguez

Il migliore: David De Gea – Italien gör en fantastisk match. Spelare som Chiellini, Giaccherini och Pellè var otroliga, men bäst på plan var en motståndare. David De Gea räddade kvar Spanien i match under den första halvleken, och klarade även Éders friläge i början av andra.

Kommentera artikel