Postpartita Champions League: En tuff kväll för Roma på Camp Nou

BARCELONA 4 – 1 ROMA
Onsdag – Camp Nou, Barcelona – 20.45

Barcelona tog tag i matchen direkt och kunde ha tagit ledningen redan efter några minuter när Ivan Rakitic i stolpen. Romaförsvaret höll sedan tätt men i minut 38 var det Danielle De Rossi som fick inleda målskyttet för kvartsfinalen, tyvärr i fel målbur. Barcelona var de som tryckte på men Roma var inte helt ofarliga framåt och i slutet av halvleken kunde Lorenzo Pellegrini få straff efter Samuel Umtitis kapning. Domaren valde att döma frispark men reprisen visade att tacklingen slutfördes inne i straffområdet och det kunde mycket väl ha blivit straff där för Roma.

Det var dock inget tvivel om vilket lag som var det bästa på banan och Barcelona lyckades även få in 2-0 en bit in i andra halvleken. Detta kom efter en oturlig studs på Kostas Manolas efter en kamp om en retur med Umtiti. Det målet gjorde att luften gick lite ur Roma och Gerard Pique utökade sedan ledningen efter att ha hanterat en retur från Luis Suarez. Roma kunde reducera till 3-1 i slutet av matchen när Ter Stegen var på en utflykt men hann tillbaka och räddade Gregoire Defrels skott. Reduceringen kom istället några minuter senare när Edin Dzeko tryckte med sin styrka bort Jordi Alba i boxen och placerade in bollen kyligt.

När Roma väl hade steppat upp så svarade Barcelona med att utöka ledningen till slutresultatet 4-1 med ett mål från Luis Suarez. Ett mål som troligtvis dödade alla Romas små chanser att kunna vända i returen. Dzeko sa efter matchen att han var besviken på domaren som inte blåste straff samtidigt som Barcelona vann matchen rättvist i denna intervju. Nu rann det iväg lite väl mycket för Romas del och 4-1 kanske inte speglade matchbilden helt denna afton.

(4-4-2): Ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Dembele, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez
Målskyttar: 38′ De Rossi (OG), 55′ Manolas (OG), 59′ Pique, 87′ Suarez

 (4-3-3):  Alisson; Peres, Manolas, Fazio, Kolarov; Florenzi, Pellegrini, De Rossi, Strootman, Perotti; Dzeko,
Målskyttar: 80′ Dzeko

Il migliore: Luis Suarez – Bröt sin långa svit utan mål i Champions League samt var ständigt ett jobbigt hot för Romaförsvaret.

Kommentera artikel