Calcio

Ordkriget mellan tränarna: ”Aldrig stängas av för matchfixning”

Ett ordkrig har blossat upp mellan Italienbekantingarna José Mourinho och Antonio Conte. 

Den förre Intertränaren José Mourinho och Chelseas italienare Antonio Conte har hamnat i ett ordkrig via pressen i England. Nyligen sa Mourinho att han inte ”behöver bete sig som en clown för att via sin passion”. Detta tolkades som en pik mot den hetlevrade Conte, som svarade.

– Jag tror Mourinho måste kolla i backspegeln, kanske pratade han om sitt forna jag? Kanske glömmer vissa personer vad han sagt och gjort i det förflutna. Hänger ni med? Det finns ett ord, senil. När du glömmer saker du har gjort tidigare.

Den kommentaren gillades inte av Mourinho, som eldade på ordkriget vid en senare presskonferens.

– Vad jag försökte säga var att jag har betett mig dåligt tidigare och idag kan jag kontrollera mig bättre. Det betyder inte att min passion inte är densamma. Så fel fråga från pressen och onekligen ett starkt svar, men jag kan inte beskylla honom för det. Det enda sättet att avsluta detta är att säga: ja, jag har gjort misstag på sidlinjen och ja, jag gör färre idag men kommer göra nya igen. Vad som däremot aldrig har hänt mig och aldrig kommer hända mig är att bli avstängd för matchfixning. Det hände aldrig mig och kommer aldrig att ske heller.

Det Mourinho syftar på är när Conte, under sin tid i Siena, inte rapporterade en påstådd uppgjord match och för det fick en fyra månader lång avstängning.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar