Nyhetssvepet september del 1

Här försöker vi sammanfatta senaste veckan med fem nyheter som bör uppmärksammas inom Calcion. Detta ska vara ett snabbt sätt att få inblick över vad som skett senaste tiden och vad som kan vara bra att ha koll på. Nyhetsvärdet ska spridas och det ska vara bra bredd mellan världsstjärnor till mindre klubbar.

Samuel Eto’o lägger fotbollsskorna på hyllan
En fantastisk fotbollskarriär är över. Den kamerunska måltjuven var en viktig del i Inters lag som vann trippeln 2010 och nu meddelade spelaren att karriären är över. Totalt blev det 33 mål på 67 ligamatcher i Inter samt 2 mål på 18 ligamatcher i Sampdoria för Eto’o.

Parma förlänger med sin sportchef
Sportchefen Daniele Faggiano har lyckats få Parma att bli ett stabilt lagbygge och varit en stark bidragande faktor till Parmas uppflyttning till Serie A. För det har han belönats med ett kontrakt till 2022 som har presenterats officiellt på Parmas hemsida. Fönstret för Parma var starkt och kryddades med att Matteo Darmian hämtades på deadline day.

Rykte: Mazzarri får förlängt till 2023
Enligt den Turinbaserade tidningen Tuttosport har Torino erbjudit Walter Mazzarri ett kontrakt till 2023. Mazzarri tog över tränarjobbet januari 2018 där han skrev på ett kontrakt till sommaren 2020 och har sedan dess gjort ett godkänt jobb. Fyra år är en ovanligt lång förlängning att ge en tränare i Serie A men Turinklubben verkar ha stort förtroende för den rutinerade tränaren som är känd för sitt 3-5-2. Troligtvis lär detta bli officiellt i veckan som kommer.

EM-kval – Italien väldigt nära avancemang med full pott
Lazioanfallaren Ciro Immobile gjorde sitt första landslagsmål på två år när Italien besegrade det finska landslaget med 2-1 i Tammerfors. Det blev Jorginho som fick avgöra i slutminutrarna på en straffspark mot ett Finland som har stått för ett bra kval. Stabliare var det mot Armenien där det blev en 3-1 vinst när Torinos Andrea Belotti gjorde två mål. Roberto Mancini har lyckats skrapa ihop full pott i gruppen efter sex matcher och det ska mycket till om vi inte får se Italien nästa sommar.

Pavoletti allvarligt knäskadad
Den 30-årige anfallaren var tänkt som en av nyckelspelarna i det satsande Sardinienlaget som har fått flera namnkunniga profiler till denna säsong. Tyvärr skadades Pavoletti sitt korsband på träningen förra veckan och vi hoppas på ett snabbt återhämtande.