Calcio

Maradona: ”Higuaín 10 gånger bättre än Icardi”

Diego Armando Maradona var sannerligen en spektakulär profil så väl på som utanför fotbollsplanen under sin aktiva karriär – något som inte direkt avstannat sedan legendaren lagt skorna på hyllan. Den forne argentinske lagkaptenen, och sedermera också förbundskaptenen, har ofta varit ute och kritiserat så väl spelare som tränare. Nu är han åter igen i hetluften efter en intervju med El Popular

Inför sommarens stundande världsmästerskap diskuterade Maradona Argentinas chanser samt hur han ser på dagens trupp. Även om han sällan uppfattats som den positivaste av följare, ser Maradona nu ovanligt dystert på den argentinska återväxten.

”Om Messi är i bra form kan han dölja alla lagets svagheter. Det stora problemet är dock när han inte kommer upp i nivå. Då saknas det alldeles för mycket talang och kvalitet bakom honom. Exempelvis har vi inte en enda mittfältare värd att nämna. Jag vill inte vara oförskämd, men helt ärligt, vem hade kunnat tro att Lucas Biglia skulle få bära den blåvita tröjan ens en gång?”. 

Vidare anser El Pibe de Oro att landets anfallsuppsättning är på tok för svag. Vid genomgång av landets anfallare ser han inte många som uppfyller kraven på vad en argentinsk anfallare bör prestera. Maradona passar dessutom på att åter kritisera sin favorithackkyckling, nämligen Inters Mauro Icardi.

”Argentina har inte längre några anfallare som skrämmer motståndarna. Bortett från Messi, är det till och med få som verkligen respekterar Argentina som fotbollsnation längre. Jag tycker utan tvekan att Carlos Tevez borde få en plats till VM. Trots hans ålder finns det ingen därute som är bättre än vad han är. Vi får skrapa på botten i fotbollseuropa för att hitta en nummer nio värd att satsa på. Higuaín tycker jag för visso förtjänar en chans. Han är ju i varje fall tio gånger bättre än den där ärelöse Icardi”. 

Källa: El Popular

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar