Mancini: ”Balotelli kan få vara kapten”

Imorgon möter Italien Frankrike i Nice. Och efter förra matchens rasistiska banderoll väntas Mario Balotelli få bära kaptensbindeln, om han är frisk.

Mario Balotelli återvände till landslaget i den senaste träningsmatchen mot Saudiarabien. Och visst gjorde han mål direkt, men han fick även ta del av en osmaklig banderoll på läktaren. Banderollen sa att ”Min kapten har italienskt blod”, vilket åsyftade det rykte som sa att Balotelli skulle få vara kapten i landslaget framöver. Denna banderoll besvarade idag den nya förbundskaptenen Roberto Mancini under en presskonferens.

– I landslaget går alltid bindeln till den som gjort flest landskamper. Om Balotelli är i startelvan och har mer landskamper än någon annan så får han bindeln. Banderollen vi såg mot Saudiarabien var ful, den borde aldrig fått komma upp. Men, Balotelli är just nu osäker på grund av en skada. Vi får se imorgon om han spelar…

 

Om Balotelli är frisk och spelar så måste Leonardo Bonucci stå över matchen, om anfallaren ska vara kapten. Och ganska mycket pekar mot det, då Bonucci lämnade gruppen på grund av personliga anledningar. Han väntas dock återvända imorgon.

På presskonferensen bekräftade också Mancini att Salvatore Sirigu kommer starta i mål och att Lorenzo Pellegrini och Lorenzo Insigne förmodligen startar. Domenico Criscito är sliten efter en lång säsong, så där kan Mattia De Sciglio ersätta.

Kommentera artikel