Lucarelli: ”Jag höll mitt löfte”

Lagkaptenen höll sitt löfte, han skulle ta Parma tillbaka till Serie A från botten av det italienska seriesystemet. Alessandro Lucarelli lyckades med bragden.

Parmas Alessandro Lucarelli har varit med hela resan från Serie D och tagit upp Parma till Serie A.  Profilen som har varit i Parmas trupp sedan 2008 har fått vara med om en karriär som är en unik saga. Inför denna säsong bestämde han sig i sista stund att han skulle fortsätta sin karriär. Nu har den snart 41-årige Lucarelli lyckats med det omöjliga. I en intervju efter matchen med Sky Sport Italia berättar Parmaikonen om glädjen samt stoltheten över att ha fullföljt sitt löfte till Parmafansen.

– Jag gav mig själv ett löfte löfte. Jag sa att jag skulle ta Parma tillbaka till Serie A och jag höll det löftet.

– Det kan inte vara sant, det är overkligt. Ingen kunde föreställa en avslutning likt denhär, inte ens i mina vildaste drömmar. Först firade vi segern och sedan hörde vi ett högt jubel från Parmaklacken. Jag visste där och då inte vad som hände.

– Detta är en resa som vi startade för tre år sedan med dessa fantastiska fans. Vi har haft svåra stunder men vi har alltid kommit tillbaka på fötterna. De gav aldrig upp och jag är glad över att ha varit deras kapten.

”Nu kan jag sluta, jag vet inte, vi får se. Jag behöver fira detta just nu.

Matchhjälten Amato Ciciretti sa såhär efter matchen till Sky Sport Italia.

– När Frosinone ledde med 2-1 kände man sig halvt död och förberedde sig mentalt för play-off. Därefter hörde jag ett stort jubel och jag visste inte vad som hade hänt.

– Vi får tacka Foggia eftersom de gjorde oss en riktigt stor tjänst.

Källa: Football-Italia

Kommentera artikel