Konates fanclub: ”Vi har alltid älskat S-PA-L”

Pa Konate väntas presenteras officiellt för Spal när som helst. Inför flytten från Malmö till Ferrera tog vi ett snack med Konatez Kant, eller som fancluben numer kallar sig: Il Bordo Konates.

Konatez Kant eller numer Il Bordo Konates – är ni Pa Konates officiella fanclub?

– Konate växte upp på gården bredvid Stadion och började i Malmö FF’s bollskola innan han kunde stava till Vapiano. Från första tillslaget var vi fast. Vi lämnar aldrig hans kant, vi backar vår bror, men officiell kallar vi oss inte. Räcker det svaret?

Men hur går tankarna nu när Konate lämnar Malmö för Spal?

– Skönt. Äntligen är detaljerna på plats. Hans agent var på Bonbonbland med barnen. Var Pa spelade igår spelar liksom ingen roll, vi tar en match i taget.

Hejar ni på Spal nu?

– Vad är det för jävla fråga? Vi har alltid älskat S-PA-L, att vår drömspelare kommer hit… Wow.

Vad är det bästa med Spal?

– Det är ju helt omöjligt att svara på, Konate kom dit idag. Vi har inte hunnit utforska varken staden eller klubben. Men namnet är ju roligt att leka med. Färgerna går ju hem hos oss, Pa klär i vitt och ljusblått med gulddetaljer, och vi tror det har varit otroligt viktigt i klubbvalet. Han vill ju knappast se ut som Jordan Larsson, haha. Ryktet säger att där finns gott om biografer och pastaställen dessutom.

Helt ärligt, kommer Spal överleva Serie A?

– Om dom kan klona honom och spela med elva stycken Konate i startelvan vinner dom Serie A. Annars har nykomlingar relativt svårt att överleva i den korrupta ligan.

Hur många matcher kommer Il Bordo Konates se på plats i år?

Frågan är väl snarare hur många vi kommer missa?

Rykten säger att Konate värmde upp inför Italien-flytten med att äta på Vapiano. Kan ni bekräfta det?

– Man undrar ju vilken sten ni har levt under de senaste åren? Dribblar Messi runt i Adidasskor? Filmar Ronaldo med ett par Nike på fötterna? Äter Pa med sin bror Sana på Vapiano?

Ni som sett Konates alla matcher senaste åren, finns det någon ytterback i Serie A som han är jämförbar med?

– Pa Konate kommer vara det för Serie A som Markus Rosenberg är för Allsvenskan.

Hur länge blir Konate kvar i Spal, och kommer ni behålla Spal i era hjärtan om han lämnar?

– Pa kommer vara kvar så länge han vill, om där finns någon restaurang som kan göra lika god pasta som på Vapiano. Han kommer främst vara ute efter att ge igen på Stephan Lichsteiner för incidenten i Champions League för två år sedan. Men när han gjort kaos med honom och hela Serie A kommer han nog längta hem till Lorensborg. Där vi är, där spelar Konate boll!

 

Vi tackar Il Bordo Konates för pratstunden och hoppas att få se banderoller på plats under den kommande säsongen.


OFFICIELLT: Konate till Spal

Kommentera artikel