Jogga för calcion!

Amici sportivi,

Efter ett uppehåll fyllt av VM-spel, birra och en mercato som både kan upplevas som fantastisk och frustrerande är det snart dags för avspark. Den nya säsongen av Serie A drar igång den 30:e augusti, ett datum som självklart bör få en hyllning alldeles för sig själv.

Gemensamt för alla oss calcio-fantaster är att vi har fått se vår liga och dess lägre divisioner devalveras och tagit stryk från konkurrenter som England, Spanien och Tyskland men även från uppstickare som Frankrike och Portugal. Vi är många som vid olika tillfällen de senaste åren har varit frustrerade kring hur Serie A har behandats av rättighetsägarna när det kommer till tv-sändningar och ickeprioritering vid schemaläggning.

Nu är det dags att vi tillsammans står upp för il calcio och den liga som vi alla älskar. Det är dags att synas och visa att vi forfarande är här, fler och mer passionerade än någonsin.

Lagen i våra hjärtan har precis avslutat deras (förhoppningsvis) tuffa ritiron och det är inte mer än rätt att vi också offrar ett par löpmeter för att springa in säsongen 2014/2015.

Tanken är att vi samlas på Medborgarplatsen (Stockholm) för en gemensam löprunda i lagom tempo genom stan för att gå i mål i Vasaparken, vid fotbollsplanerna, där det vid målgång tas gruppfoto, bjuds på Caffè Borghetti, röd Pall Mall och skönt tugg. En förlåtande sträcka på 5 km.

Obligatorisk klädsel är respektive lags matchtröja, inga undantag. Är du calciofantast men lagneutral förväntas utstyrsel med odiskutabelt calciotema.

Alla är välkommna, oavsett rivaliteter och gemelaggi. Självklart är ni från lag som huserar i Serie B och C önskade hedersgäster.

Vi uppmanar även alla calciobröder och systrar därute som inte har möjlighet att ta sig till Stockholm att på eget bevåg samla ihop er efter bästa förmåga och ge er ut samtidigt. Tillsammans ses vi på #calciojogg.

Var: Medborgarplatsen
När: Lördag 30 augusti kl 13:00 start kl 13:15
Klädsel: Respektive matchtröja
Banprofil: https://goo.gl/maps/BTY8f

Cordiali saluti,
Wilbacher & Abizzo

Kommentera artikel