Inter-legendaren rörd till tårar efter mötet med SoloCalcio-skribenten

I söndags kväll var många Interisti i sjunde himlen då deras lag besegrade ärkerivalen Juventus i matchen som brukar kallas Derby d’Italia. För SoloCalcios skribent Danny Salo blev söndagen extra minnesvärd. Han fick nämligen träffa sin barndomsidol Nicola Berti efter matchen.

– Det stämmer och det var helt och hållet en slump. Vi hamnade på en hotell-restaurang och plötsligt var Nicola Berti där. Jag hade ingen aning om att han skulle vara där.

Danny Salo har under åren som Inter-supporter träffat flera spelare, såväl aktiva som gamla legendarer. Men mötet med Nicola Berti blev extra speciellt. Den gamle Inter-mittfältaren var nämligen Danny Salos stora barndomsidol och mötet skulle visa sig betyda mycket för båda.

– Det är alltid stort att få möta gamla storspelare. Jag har tidigare träffat bland andra Riccardo Ferri och Ruben Sosa av de spelare som representerade Inter när jag var yngre. Det var dock ännu större att träffa just Nicola Berti, som var min stora idol när jag blev Inter-supporter som tioåring. Det var han som prydde affischerna som hängde i mitt rum när jag var liten och det var han jag brukade låtsas vara när jag själv spelade fotboll. Det har alltid varit en dröm att någon gång få träffa honom. För några år sedan tatuerade jag in ett porträtt av honom på min rygg, där även Javier Zanetti, Giacinto Facchetti och Marco Materazzi finns avbildade. Att jag nu fick tillfälle att träffa honom och visa denna tatuering var overkligt och jag tror att han också tyckte det, att döma av reaktionen.

Enligt rykten började han gråta när han såg tatueringen?

– Han var märkbart rörd. Det var det första han sa när jag visade tatueringen och han visade hur håret på hans arm reste sig. Jag tror inte han hade räknat med att få avsluta sin kväll med att se sitt ansikte pryda ryggtavlan på en svensk Inter-supporter.

Även om Danny Salo har varit på flertalet Italien-resor och sett sitt lag spela otaliga gånger så tror han inte att det går att toppa denna resa.

– Jag kommer så klart fortsätta göra resor till Milano, men denna resa hamnar givetvis i topp om jag ska ranka dem alla. Att ha möjlighet att göra dessa fotbollsresor med underbara resekamrater är fantastiskt. Att få se sitt lag vinna mot sina rivaler är magiskt och att få toppa det med att få träffa sina gamla idoler är en dröm jag haft sedan barnsben och det är fantastiskt att den nu har blivit verklighet, avslutar en lyrisk Danny Salo.

Kommentera artikel