Fredagslista: Klassiska mål från Zlatan

Rubrikernas man Zlatan Ibrahimovic ryktas tillbaka till Serie A där främst Milan är favoriter att värva honom. Denna vecka har det blivit extra mycket uppmärksamhet kring Zlatan efter hans köp av Hammarby. Hur Zlatan kommer klara delägarskapet vet ingen men att Zlatan är saknad i Serie A är en sak som är säker. Denna fredag listar vi några klassiska mål Zlatan har gjort i Serie A.

Juventus

Debutmålet: Brescia-Juventus, 13/9-2004
Självklart skulle Zlatan visa sin klass direkt. Med en skicklig soloprestation där han bjöd på en typisk Zlatanvändning och ett halvbra skott mitt på mål var första målet i Serie A ett faktum. Verkligen inte hans snyggaste mål men att göra mål i sin debut har blivit lite av Zlatans signum under hans karriär. Det var extra viktigt för Zlatan med en bra start i Juventus då anfallskonkurrensen var stenhård med framförallt David Trezeguet och Alessandro Del Piero. Det var här resan började.

Delikatessen: Roma-Juventus, 19/11-2005
En fin klack på mittplan som lurade hela Romaförsvaret följt av en maxlöpning och ett stenhård avslut i nättaket. En gång i tiden var Zlatan faktiskt ganska snabb, vilket han visade här.

Inter

Viktigaste målet: Inter-Parma, 18/5-2008
Inter var tvungna att vinna mot Parma för att vara helt säkra att ta hem Scudetton. Zlatan som kom in i halvtid efter en liten skadeperiod och blev den stora frälsaren. Med ett välplacerat långskott och en fin volley från nära håll blev Zlatans två mål avgörande för Inters 16:e ligatitel.

Delikatessen: Inter-Bologna, 4/10-2008
Ok denna har ni sett flera gånger, så det behövs ingen större beskrivning. Det är bara att njuta av den läckra klacken från Zlatan på Adrianos inlägg.

Milan

Klassikern: Milan-Inter 6/5-2012
Inter ledde Derby della Madonnina med 1-0 och Zlatan fick chansen att kvittera från 11 meter. Då passade Julio Cesar på att räcka ut tungan till sin tidigare lagkamrat och säga några ord till Zlatan. Svensken höll dock för trycket och satte den ganska säkert i mål, Milan förlorade dock matchen med 4-2. Vad som Julio Cesar sa till Zlatan vet ingen men denna straff har blivit en riktig klassiker.

Delikatessen: Lecce-Milan 16/1-2011
Denna läckra volleylobb från långt håll mot Lecce är av sådan hög klass som det kan bli. Han har gjort några liknande mål i sin karriär, dessutom var denna kvittering viktig i Milans ligaspel där de lyckades tillslut vinna Scudetton säsongen 2010/11.