Exklusivt: Robin Quaison om flytten till Palermo

SoloCalcio fick tag på Robin Quaison bara någon timme efter att övergången blivit officiell. Från ett hotell i Milano kunde Robin berätta om de senaste dagarna, om framtidsplanerna och om sin syn på Serie A. 

– Jag fick reda på Palermos intresse för cirka två veckor sedan, så allting har gått ganska fort.

Har du hunnit prata något med tränare Giuseppe Iachini? 
Ja, jag har pratat med både honom och med sportchefen. Båda har varit väldigt positiva och sagt att dom tror mycket på mig.

Palermo är annars kända för sin karismatiske president Maurizio Zamparini, som har en förmåga att sparka ett par tränare per säsong. Var det något du vägde in i beslutet? 
– Jag kände till presidenten och har hört det där med tränarna, men även presidenten har godkänt hela övergången och sagt att han tror väldigt mycket  på mig, vilket var viktigt för mig. Så i slutändan spelade inte hans rykte någon roll.

Palermo är nykomlingar denna säsong så målet för klubben lär vara att klara nytt kontrakt. Hur ser dina egna mål ut? 
– Jag vill såklart spela. Jag är frisk och mår bra. Samtidigt har Palermo betalat en bra summa pengar för att värva mig och jag tror inte man gör det för en spelare som inte ska spela. Så mitt mål blir såklart att spela så mycket som möjligt och bevisa att Palermo inte betalat några pengar i onödan.

Hur ser du annars på Serie A som liga, många menar att den tappat i kvalitet på senare år? 
– Ska man vara helt ärlig så har den tappat lite. Framförallt om man tittar på hur den var förut. Men det är fortfarande en riktigt, riktigt bra liga.

Hur ser den närmaste framtiden ut? Blir det hem och packa väskor eller ansluter du till laget direkt? 
– Jag kommer åka direkt till Österrike nu för att börja köra försäsong med resten av laget. I augusti någon gång får jag en lucka där jag kan komma hem till Sverige och fixa det sista.

Det ryktas även från italiensk media att två av dina gamla lagkamrater i AIK, Celso Borges och Alexander Milosevic, också kan vara på väg till Serie A och Hellas Verona. Är det något ni har pratat om? 
– Nä, det visste jag inte ens om. Jag har pratat med Alex, men bara om min flytt. Han har sagt lycka till och att han är glad för min skull. Men någon flytt till Verona har jag inte hört.

Vi på SoloCalcio vill passa på att hälsa dig välkommen till den italienska fotbollen och samtidigt önska dig stort lycka till i Palermo. 
– Tack.

Kommentera artikel