Exklusiv intervju med SKY Sports Juventus-expert

SoloCalcio ringde upp Giovanni Guardalà, Juventus-expert på SKY Sport, och frågade bland annat om skillnaderna mellan Antonio Conte och Massmilliano Allegri, eventuell mättnadskänsla och om Vidal lämnar i januari.

Vad anser du om Juventus säsongsinledning?

– Siffrorna visar att prestationen är likadan som för ett år sedan. En utmärkt inledning även om förlusten i Aten i Champions League och den senaste förlusten nu mot Genoa har skapat lite missnöje.

Vilka skillnader ser du mellan Conte och Allegri?

– Det är två tränare som är helt olika varandra. Conte är en perfektionist, petig i varje del av den taktiska biten. Han vill ha ett aggressivt lag med uttalade uppgifter och rörelser. Han förespråkar ett spel i djupled utan mycket boll på mittfältarna.

– Allegri förespråkar mer bollinnehav. Laget ska ta sig framåt genom att spela sig igenom metodiskt och han ger större utrymme för individuell improvisation och spelarna har också mer frihet. Allegri är även mindre strikt angående det taktiska.

Märker du en mättnad hos Juventus-spelarna? Finns det samma hunger som under Conte?

– Jag skulle inte säga avsaknad av hunger, men jag ser mer en annan attityd än tidigare. Detta återspeglar dock de två olika filosofierna som tränarna har.

Juventus har haft lite problem i Champions League. Vissa ansåg att Allegri var lämplig att göra det bättre, men nu har man en svår situation i gruppen. Vad är det verkliga problemet?

– Vi kan säga att Conte hade problem förra året och man kunde verkligen ha undvikit att bli utslagna. Vi måste dock komma ihåg att Contes Juventus nådde kvartsfinalen för två år sedan efter att ha slagit ut de regerande mästarna Chelsea. I kvartsfinalen hade man oturen att få möta Bayern München, som senare förnedrade Barcelona och vann hela turneringen. Med det sagt så har inte klubbledingen fått den utveckling som de hade väntat sig. Fortfarande finns alla möjligheter och Juventus kan inte bara ta sig vidare, utan man kan även vinna gruppen.

Vad måste klubben göra för att ta sig långt i Champions League och möjligtvis ha en liknande resa som Atlético Madrid hade förra säsongen?

– Det behövs tid och även lite tur. Champions League är på det viset, en bra eller dålig lottning kan vara hela skillnaden.

Paul Pogba har förlängt medan Arturo Vidal skapar problem utanför planen. Lämnar chilenaren i januari eller i sommar?

– Jag tror inte han lämnar i januari, dock gör han det i juni. Anledningen är att det rätta erbjudandet kommer komma då. Hade erbjudandet kommit denna sommar hade han redan lämnat.

Hur tror du Juventus agerar på mercaton i januari? Söker klubben någon speciell spelartyp?

– Det beror på Barzaglis fysiska status. Om han ej är frisk så kommer det komma en försvarare. Klubben kanske även värvar en anfallare med lite mer erfarenhet, speciellt om man vill gå långt i Champions League. Överlag har man dock inte behov av några värvningar.

Det finns några spelare som har utgående kontrakt. Hur tror du det kommer lösa sig?

– Buffon kommer med all säkerhet att skriva på nytt kontrakt. Jag tror även att man kommer hitta en överenskommelse med Lichsteiner till slut.

Juventus har flera lovande spelare utlånade och delägda. Vad är planen för dem?

– Just nu kommer klubben låta de få växa ifred. Det finns en ljus framtid för Leali, Berardi, Gabbiadini och Sturaro för att nämna några.

Till sist, finns det någon som kan utmana Juventus och Roma att vinna scudetton?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det kommer vara en kamp mellan dessa två. Det kommer dock vara väldigt jämnt ända in till slutet.

Kommentera artikel