Capocannoniere 2018/19: Här är favoriterna

Ronaldo, Piątek eller Insigne? Eller kanske förra årets skyttekung Immobile?

Det ser ut att kunna bli en stentuff fight om att få titulera sig bästa målskytt i årets Serie A-säsong. Vi har tagit tempen på hur läget ser ut för favoriterna att bli Capocannoniere 2018/19. Oddsen är hämtade genom Casino Wings, som jämför odds och bonusar från olika svenska spelbolag.

Cristiano Ronaldo, Juventus – 4 mål

Förväntningarna på Juventus succévärvning Cristiano Ronaldo har varit enorma inför säsongen – med allt rätt. Juventus betalde omkring 1 miljard till Real Madrid för övergången och tanken är givetvis att portugisen ska spruta in mål och göra Juventus ytterligare ett snäpp överlägsna i Serie A.

Den riktiga målformen har dock inte infunnit sig ännu för CR7. Totalt har det blivit 4 mål på 8 spelade matcher, varav det senaste kom i bortamötet mot Udinese.

Trots detta är det många som fortfarande håller Ronaldo som favorit att vinna skytteligan.

Odds att Ronaldo blir Capocannoniere 2018/19: 1.75

Krzysztof Piątek, Genoa – 9 mål

Den 23 åriga polska anfallaren Krzysztof Piątek, hemmavarande i Genoa, är i skrivande stund klar skytteligaledare med sina 9 mål. Piątek kom till Genoa inför årets säsong efter två år i den polska klubben KS Cracovia där han under förra säsongen gjorde 21 mål på 38 spelade matcher.

Piątek har gjort mål i varje match i år och stod bland annat för bägge målen när Genoa bortaslog Frosinone i slutet av september. Om vi skulle leka med tanken att formen med ett mål per match håller i sig under resten av säsongen så skulle Piątek slå rekord för flest gjorda mål någonsin under en Serie A-säsong. Det nuvarande rekordet ligger på 36 mål (Gino Rossetti 1928/29 och Gonzalo Higuaín 2015/16).

Odds att Piątek blir Capocannoniere 2018/19: 4.00

Ciro Immobile, Lazio – 5 mål

Förra säsongens delade skyttekung Ciro Immobile är definitivt en av favoriterna att bli bäste målgörare i Serie A även i år. Immobile gjorde totalt 29 mål för Lazio förra säsongen, lika många som Inters Mauro Icardi.

Utöver Capocannoniere 2017/18 så innehar Immobile även en ensam skytteligavinst från säsongen 2013/14 för sin dåvarande klubb Torino. Den gången blev det 22 mål totalt.

I år har det blivit sammanlagt fem mål för Immobile. Formen ser dock ut att vara på topp då fyra av målen har kommit under de senaste fyra matcherna

Odds att Immobile blir Capocannoniere 2018/19: 5.00

Lorenzo Insigne – 6 mål

Napoli har under de senaste säsongerna imponerat i såväl Serie A som Champions League och en starkt bidragande faktor har varit Lorenzo Insigne. Tillsammans med Dries Mertens (och Jose Callejon förra säsongen) har Insigne öst in mål för Napoli.

Frågan är dock om Insigne kan bli Napolis och till och med Serie As bästa målskytt denna säsong?

I dagsläget ser det definitivt ljust ut med sex gjorda mål på åtta spelade matcher, vilket innebär en andraplats i skytteligan. Om målformen håller i sig återstår dock att se.

Odds att Insigne blir Insigne 2018/19: 8.00