#CALCIOJOGGEN 2019 – Jogga för calcion

Årets högtidsstund är här för alla oss calciofantaster. Säsongen 2019-2020 sparkar äntligen igång och vi har en sprakande säsong framför oss. Hur tacklar Juventus livet efter Max Allegri och kommer Maurizio Sarri kunna göra Den gamla damen till en offensiv, skönspelande maskin som kan utmana om Champions League-titeln? Kan Inter med Antonio Conte vid rodret utmana eller är det Carlo Ancelottis Napoli som är den största utmanaren? Vilka kniper fjärdeplatsen? Ska Milan äntligen lyckas eller ska de knäppas på näsan av Roma eller Lazio? Kommer Atalanta fortsätta flyga och hur hanterar man spel i Champions League kombinerat med ligaspelet? Frågorna är som ni ser många och svaren får vi under den kommande säsongen.

Vi vill naturligtvis kasta allt ljus vi kan på denna högtidsdag. Serie A får inte de stora rubrikerna och därför är det av yttersta vikt att vi som brinner för världens vackraste liga samlar oss och demonstrerar vår kärlek. Lagen har – förhoppningsvis – en gedigen försäsong i kroppen, och nu är det vår tur. Vi ska för sjätte året i rad jogga för calcion.

I vanlig ordning är det samling i Vasaparken i Stockholm. Vi inleder festligheterna med att jogga ungefär fem kilometer i lagom takt. Några krav vad gäller tempot finns det inte, men vi uppmanar alla att bära sitt lags tröja. Efter löpningen blir det häng i parken och det kommer givetvis bli en obligatorisk fotbollsmatch när löparna återfått andan. I år lämnar vi dock grillen hemma, alla som vill får istället jättegärna ta med sig mat och dryck till parken.

När trevligheterna i Vasaparken är avklarade fortsätter vi kvällen hos Birka Bowling, ett stenkast från parken. Där kollar vi tillsammans Serie A-premiären, äter burgare och dricker gott.

Ni som håller på lag i divisioner under Serie A behöver inte misströsta. Ni är självklart välkomna, och är närmast hedersgäster. Välkomna! För er som inte kan delta i tillställningen – sprid gärna era lags färger via #calciojoggen, varför inte samla calcioälskarna i er stad, klä er i respektive lags färger, och ta en löprunda?

När: Lördag 24/8,
Var: Vasaparken, Stockholm, från 14:30, sen på Birka Bowling från 17:30. Parma-Juventus börjar 18:00 och följs upp av Fiorentina-Napoli 20:45! 
Klädsel: Fotbollströja från ditt favoritlag i Italien
Sociala medier: FACEBOOK-EVENTET! 
 TwitterFacebookInstagram
Frågor: Sociala medier eller redaktor@solocalcio.se

Anmälan: Ingen anmälan behövs, men klicka hemskt hemskt gärna i på Facebook-eventet att ni kommer. Det gör allt väldigt mycket enklare för oss.
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

Välkomna, alla calcioälskare!

Kommentera artikel