#CALCIOJOGGEN 2018 – jogga för calcion!

Så är det äntligen dags. Från Udine i norr till Neapel i söder står lagen redo för premiärdagen. En dag som funnits nedplitad i kalendern hos alla calcioälskare länge, en dag av förväntningar och drömmer, och en dag för glädje och sorg. Men även en dag av frågor. Kan någon hota Cristiano Ronaldo och Juventus, och blir det i så fall Carlo Ancelotti som knäpper den gamla damen på näsan med sitt Napoli? Inter har levererat flera tunga värvningar inför toppjakt och Champions League, kanske kan de blåsvarta vara med i titelstriden? Vi välkomnar Parma tillbaka till finrummet, och vilka blir egentligen bäst i Genua? Och hur går det egentligen med Milan med nya ägare och legendarer i ledningen?

Vår redaktion vill – givetvis – kasta allt ljus vi kan på denna högtidsdag. Serie A får inte de stora rubrikerna, och tv-sändningarna lämnar en hel del övrigt att önska, och därför är det av yttersta vikt att vi som brinner för världens vackraste liga samlar oss och demonstrerar vår kärlek. Lagen har – förhoppningsvis – en gedigen försäsong i kroppen, och nu är det vår tur. Vi ska för femte året i rad jogga för calcion.

I vanlig ordning är det samling i Vasaparken i Stockholm. Vi inleder festligheterna med att jogga ungefär fem kilometer i lagom takt. Några krav vad gäller tempot finns det inte, men vi uppmanar alla att bära sitt lags tröja. Efter löpningen kommer vi grilla i parken, det ni önskar att dricka tar ni med er själva, och det kommer givetvis bli en obligatorisk fotbollsmatch när löparna återfått andan.

När trevligheterna i Vasaparken är avklarade fortsätter vi kvällen hos Birka Bowling, ett stenkast från parken. Där kollar vi tillsammans Serie A-premiären, äter burgare och dricker gott. Birka är schyssta nog att ha tagit fram ett erbjudande till alla calcioälskare dagen till ära.

Ni som håller på lag i divisioner under Serie A behöver inte misströsta. Ni är självklart välkomna, och är närmast hedersgäster. Välkomna! För er som inte kan delta i tillställningen – sprid gärna era lags färger via #calciojoggen, varför inte samla calcioälskarna i er stad, klä er i respektive lags färger, och ta en löprunda?

När: Lördagen 18/8,
Var: Vasaparken, Stockholm, från 14:30, sen på Birka Bowling från 17:00. Chievo-Juventus börjar 18:00 och följs upp av Lazio-Napoli 20:30! 
Klädsel: Fotbollströja från ditt favoritlag i Italien
Sociala medier: FACEBOOK-EVENTET! 
 Twitter, Facebook, Instagram
Frågor: Sociala medier eller redaktor@solocalcio.se

Anmälan: Ingen anmälan behövs, men klicka hemskt hemskt gärna i på Facebook-eventet att ni kommer. Det gör allt väldigt mycket enklare för oss.
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

Välkomna, alla calcioälskare!

 

Vad är #CALCIOJOGGEN? – frågor och svar

Kommentera artikel