Cagliari stängdes in av protesterande mjölkbönder

En match mellan Milan och Cagliari på San Siro brukar inte innebära jättemycket drama, men för Cagliari har uppladdningen onekligen störts av väldigt speciella orsaker. Häng med nu.

I Italien och framförallt på Sardinien har bönder protesterat mot att man får väldigt lite pengar för den mjölk man levererar. Under hashtagen #iostoconnando har bönder samlats och på vägar har man valt att hälla ut stora kannor med mjölk, med argumentet ”jag häller hellre ut det än att sälja det för ingenting” , enligt Euronews.com.

Detta har inte bara påverkat gemene Sardinienbo, utan även öns bästa fotbollslag. Idag när laget skulle resa från träningsanläggningen till flygplatsen, för att därifrån flyta till Milano, möttes man av dessa protesterande bönder. Bönderna blockerade varje utgång från träningsanläggningen, vilket gjorde att Cagliari Calcio alltså var instängda på sin träningsanläggning, enligt La Nuovo Sardegna. 

Nu ska spelarna dock ha fått lämna, men bara på en premiss: att spelarna ställde upp på video där man hällde ut stora mjölkkannor. En video där bland annat storprofilen Nicolo Barella sparkar ut en kanna har börjat cirkulera. Se den nedan.

Spelarbussen ska nu ha lämnat träningsanläggningen.

Kommentera artikel