Buffon: ”CL är inte en besatthet”

Idag gjorde Gianluigi Buffon sin första träning i PSG-tröjan. Han presenterades också för fansen utanför Parc des Princes. 

I samband med att Gianluigi Buffon presenterades för PSG-fansen utanför deras hemmaarena pratade målvakten kort om Champions League, som nämnts som en argument för att Gigi valde att flytta.

– Det är inte en besatthet för varken mig eller PSG. Jag accepterade detta erbjudande för att jag känner att jag har möjlighet att växa både som spelare och person här. Jag tror jag kan hjälpa PSG att växa på planen och då kan vi sträva mot viktiga mål. När säsongen börjar kan du inte stänga in allt utveckling enbart för att vinna Champions League, det vore galet. Vi är inte galna här, berättade Buffon på presskonferensen enligt TSN.

Trots att det sas att Buffon skulle lägga skorna på hyllan efter fjolårssäsongen har nu Buffon skrivit på ett 1+1 årskontrakt med Paris. Om det är det sista kontraktet vet han inte ännu.

– Jag har slutat räkna på det nu. När jag var 30 så trodde jag att jag hade två år kvar, och samma sak när jag fyllde 34. Sen blev jag, 37, sen 38 och nu är jag 40! Fram till idag har jag spelat i landslaget också och när du spelar i landslaget betyder det att du är på högsta nivån. Jag kommer inte ställa frågan igen, jag tror det är fel och det skapar bara en negativ för mig själv i den sitsen jag är i.

När Buffon fick möta fansen visste han direkt hur han skulle charma dem: Genom att bränna en (liten) bengal! Se videon på det nedan.

Kommentera artikel