Calcio femminile

Tuff lottning för de italienska lagen – ”Kunde inte varit värre”

Både Fiorentina och Brescia lyckades ta sig vidare från Champions Leagues 16-delsfinaler och i veckan lottades motståndet för nästa omgång.

Champions League-debutanterna Fiorentina stod för en mycket imponerande prestation när de slog ut Fortuna Hjörring i 16-delen. Nu väntar 8-delsfinal och Florens-klubben drog en riktig nitlott – de tyska giganterna Wolfsburg. Fiorentinas president Sandro Menucci uttalade sig efter lottningen och var tydlig med det var den värsta lottningen de kunde få:

-Vi ska vara ärliga, värre än såhär kunde det inte bli. Wolfsburg är ett av Europas bästa lag tillsammans med Lyon. De har redan vunnit Champions League två gånger. Under många år har de dessutom dominerat i den tyska ligan, som kanske är den bästa i världen. Vi kommer spela med en vilja för att hedra tröjan. Vi måste lära oss att hantera dessa stora lag som är organiserade. Det kommer bli en match för högsta nivå, som vi bara kommer klara av om folket kommer och ser oss på Franchi.”

För Brescia blev det avancemang efter en vinst och en förlust mot Ajax. Nu väntar dock den franska ligatrean förra säsongen, Montpellier. Montpellier som är lite av ett svensklag med anfallaren Sofia Jakobsson och försvararen Linda Sembrant.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar