Calcio femminile

Tidig seriefinal mellan storklubbarna

Med endast sex omgångar spelade stundar en spännande seriefinal där de två storklubbarna Fiorentina och Brescia gör upp om tre viktiga poäng och ett försprång i jakten på scudetton.  

Idag klockan 14.30 sparkar toppmötet mellan hemmalaget Fiorentina och gästande Brescia igång på Bozzi i Florens. Fiorentina stoltserar just nu högst upp i tabellen med sex vinster. Tre poäng bakom befinner sig Brescia, men de regerande mästarinnorna har dock en match mindre spelad och har alltså även de en rak vinstrad. Brescia kommer till matchen som favoriter, men Fiorentina är laget som har imponerat mest i säsongsinledningen och har en målskillnad på 24-2, vilket betyder både det bästa anfallet och försvaret i ligan. Flest mål(8 st) har hemvändande Tysklandsproffset Ilaria Mauro gjort och längst bak i laget har den svenska målvakten Stéphanie Öhrström varit mycket säker.

En viktig kugge i försvaret är den Fiesole-födda landslagspelaren Elena Linari som värvades till Viola från Brescia under sommaren:
”Jag tror att det är rätt tid för denna utmaning, vi kommer från några bra matcher och de kommer från spel i Champions League. Det kommer bli ett viktigt test för att se var vi befinner oss i vår utveckling. Brescia? Vi är inte långt efter och vi kommer göra det bra. Vi vill visa för oss själva och fansen vad vi kan.”

Även lagets tränare Sauro Fattori är inne på samma spår:
”Vi har förbrett oss på bästa möjliga sätt för att möta ett lag som har dominerat de senaste tre åren. För oss är det andra året och just nu går det väldigt bra för oss. Jag hoppas kunna ställa de bästa spelarna på plan. Jag hoppas många fans kommer till Bozzi eftersom det kommer vara en viktig match för oss.”

Fiorentina har på totalt tolv möten aldrig vunnit mot Brescia och förra året blev det oavgjort i första mötet och sedan en storförlust med 4-1 framför hemmafansen. Övrigt att notera är att Brescia-mittfältaren Valentina Cernoia gör sin 200:e match i den blå tröjan, flest genom tiderna för en damspelare i klubben.

Både Brescias webb-tv kanal, BCtv och Fiorentinas dito, ViolaChannel sänder matchen.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar