Serie A femminile 17/18 – del 3: UNDERDOGSEN

Tredje och sista delen i genomgången av klubbarna i Serie A femminile handlar om de som på egen hand, utan ekonomiskt stöd från herrsidan, jobbar för att skapa en proffesionell miljö för sina spelare att utvecklas i. Vi kallar dom:

UNDERDOGSEN

Res Roma
En mittenklubb i Serie A som främst utmärker sig på grund av sin otroligt framgångsrika ungdomsakademi. I tre säsonger i följd har Res Roma vunnit scudetton för Primavera och har alltid många spelare med i ungdomslandslagen. Laget stora stjärna och bandiera är 34-åriga Vanessa Nagni. Den rutinerade anfallaren är född i Rom och kom till klubben när den grundades 2003. Sedan dess har varit med och tagit laget från Serie C till Serie A och hunnit med att göra över 300 mål. Hon är utan tvekan damfotbollens svar på Franceso Totti. För två år sedan fick hon dessutom sitt första barn och har därefter gjort comeback ingen. Sonens namn? Francesco, såklart.

Tavagnacco
En förening med stor ungdomsverksamhet både på dam och herrsidan, men där damlaget har varit klubbens ansikte utåt i många år. En stabil Serie A-klubb som placerat sig på övre halva i mer än ett decennium. Lagets stora stjärna är utan tvekan den skottska anfallaren Lana Clelland. Den 24-åriga målskytten tog hem skytteligan förra säsongen med 23 gjorda mål och har under de två inledande omgångarna denna säsong hittat nätet makalösa SJU gånger.

Pink Sport Time Bari
Nykomlingar som tog sig tillbaka till Serie A efter en säsong i andraligan. Ett lag med små resurser och på grund av sin position i södern har ett jämförelsevis litet utbud av spelare att välja på i närområdet. Något som också märks på mercaton då man har svårt att förstärka sin trupp. Från Brescia har dock Annamaria Senturini, en lovande mittfältare med många ungdomslandskamper på CV:t, anlänt under sommaren.

Läs även:

Serie A femminile 17/18 – del 1: STORKLUBBARNA

Serie A femminile 17/18 – del 2: DE NYA PROJEKTEN

Kommentera artikel