Postpartita: Italien vann genrepet mot Sverige

 ITALIEN 1 – 0 SVERIGE 
Tisdag– Stadio Giovanni Zini, Cremona – 18:15

Det var ett på förhand viktigt genrep mellan Italien-Sverige denna höstkväll på Stadio Giovanni Zini i Cremona och en bra värdemätare inför det kommande världsmästerskapet  i Frankrike nästa sommar, dit båda lagen har kvalificerat sig till. Sverige var inför denna match rankade 9a i världen medan Italien var rankade 17 men Gli Azzurri lyckades imponera mer under kvalspelet där de övertygade rejält.  Majoriteten av spelarna i landslaget kommer från Juventus som startade sitt damlag förra säsongen där det blev en Scudetto direkt och även en del Milan som startade sin damsatsning inför denna säsong där de förväntas vara ett av topplagen.

Italien var det bättre laget första 20 där Juventusstjärnan Cristiana Girelli oftast var dominant med sin teknik och spelförståelse framåt. Farligaste chanserna hade dock Sverige under den första halvleken där Sofie Jakobsson var nära tre gånger att få in bollen men det samlade Italienförsvaret gjorde att hon oftast inte fick tillräckligt med tid på sig. Halvlekens gigant Stina Blackstenius hade en boll inne innan halvtidsvilan men det dömdes bort för offside med minsta marginal efter en fin framspelning av Jacobsson.

i början av andra halvleken satte Sverige in en riktigt bra stöt för att få ett ledningsmål. En hörna där bollen dansade på mållinjen, ett friläge från Jacobsson som räddades av Juventusmålvakten Laura Giulani och en nick i ribban av Kosovare Aslani. Istället var det Italien som gjorde 1-0 och detta kom efter ett halvlyckat skott från Barbara Bonansea som den svenska Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic tappade ut till Milanstjärnan Daniela Sabatino. Efter den målvaktstavlan från Musovic var det enkelt för Sabatino att skjuta in matchens första mål. Efter det målet lyckades Italien stänga igen bra och 1-0 var kanske inte en rättvis seger då Italien sällan kom till farliga chanser men den svenska ineffektiviteten straffades sig idag.

 (4-4-2) Giuliani; Galli, Salvai, Linari, Bartoli; Cernoia, Galli, Giugliano, Bonansea; Girelli, Sabatino
Målskytt: 
Byten: 67′ IN: Ianella UT: Cernoia, 73′ IN: Adami UT: Galli

 (4-3-3) Musovic; Björn, Sembrant, Adolfsson; Oskarsson, Rubensson, Roddar, J. Andersson; S. Jakobsson, Blackstenius, Asllani
Målskytt: 
Byten: 66′ IN: Seger, M. Ericsson UT: Roddar, Adolfsson

Il Migliore: Daniela Sabatino – En fin arbetsinsats av den rutinerade Milanstrikern och med det enda målet för kvällen får hon ses som matchens lirare då hon låg bakom många fina anfall. Annars var Blackstenius i Sverige den spelaren som bidrog till mest fart och kreativitet på planen.

 

Kommentera artikel