Calcio femminile

Övertygande seger mot EM-motståndaren

Igår spelade Italien den första matchen i träningsturneringen Torneo Manaus i Brasilien och vann övertygande mot Ryssland.

Förberedelserna inför sommarens EM i Holland är i full gång och de italienska damerna inledde på bästa sätt med en 3-0 seger mot de kommande EM-motståndarna Ryssland. Matchens första mål nickade Brescia-försvararen Sara Gama in efter fint förarbete från Barbara Bonansea och Alice Parisi. I andra halvlek fick 19-åriga Valentina Bergamaschi göra landslagsdebut och tackade för förtroendet genom att sätta 2-0 målet. Fiorentina-stjärnan Ilaria Mauro fastställde sedan resultatet 3-0. Le Azzurre ägde matchen från början till slut och visade på bra koncentration, högt bollinnhav och bra karaktär, men enligt förbundskapten Antonio Cabrini finns det mer att hämta hos sitt lag:

”Det var en bra match, men det finns fortfarande utrymme för förbättring. Det var svårt att vänja sig med klimatet och luftfuktigheten i Manaus på bara några dagar. Det viktigaste var att vi klarade av att spela matchen i ett högt tempo.”

Den 11:de december fortsätter gruppspelet då Italien ställs mot Costa Rica och avslutar sedan gruppen mot hemmanationen Brasilien den 14:de december.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar