Öhrström: ”Vore fantastiskt att fira på Franchi”

Två omgångar återstår av damernas Serie A och för Fiorentina krävs endast en poäng för att säkra scudetton. Imorgon möter de Tavagnacco på Artemio Franchi och SoloCalcio tog sig ett snack med klubbens svenska målvakt Stéphanie Öhrström inför den historiska matchen.

På lördag spelar ni för scudetton, dessutom på Artemio Franchi. Hur går tankarna och hur mycket publik tror du det blir?
-Vi är väldigt spända att få spela på Franchi, en historisk stadion och betydelsefull plats för Florens. Det hade varit fantastisk att få fira klubbens första scudetto där tillsammans med alla fans. Klubbens mål är 6000-7000, men de drömmer om 10.000, så det är bara att hoppas!

2015 vann du scudetton med Verona, skulle en titel med Fiorentina kännas annorlunda?
-Första scudetton är alltid speciell, även om vi den gången fick lite hjälp på traven av de andra lagen. I år kan ingen säga att vi haft tur. Det märks verkligen att Fiorentina-spelarna och fansen längtar efter ett glädjeämne och intresset för damlaget har verkligen ökat enormt i år. Var vi än går så pratar folk om scudetton och man vill kunna ge dem den presenten.

-Att spela med liljan på bröstet ger en stolthet som är svår att beskriva och det känns som man vill vinna mer än för sin egen och sina lagkamraters skull. Om vi vinner denna gången känns det som vi vinner tillsammans med hela föreningen, vilket kanske saknades första gången.

Högst upp i tabellen med en smått overklig målskillnad på 85-7 efter 20 matcher. Vad är nyckeln till er framgång denna säsong?
-Vi har en stark startelva som under nästan hela säsongen lyckats hålla sig ifrån större skador och formdippar. Trots en väldigt ny trupp lyckades vi spela ihop oss väldigt snabbt och vi har hållit en hög och jämn nivå hela säsongen. Sedan har vi haft en hel del målgörare och när någon tappat målformen har någon annan tagit vid!

Matchen startar 15.00 och går att steama via ViolaChannel.it.

Kommentera artikel