Calcio femminile

Öhrström nobbar EM – ”Pia tackade för uppriktigheten”

Igår togs den svenska truppen som åker till EM i Holland i ut och ingen Stephanie Öhrström fanns med. Idag avslöjade målvakten via sin blogg att hon har tackat nej. 

Fiorentina-målvakten Öhrström har imponerat stort under säsongen och den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage har själv varit på plats i Italien för att bevaka spelarens framfart i Serie A. Italiens-proffsets insatser måste ha imponerat på Sundhage som alltså från början tog ut Öhrström som en av de tre målvakterna. Öhrström har dock nu valt att tacka nej – något som hon avslöjar på sin blogg idag. Till SoloCalcio kommenterar hon beslutet:

”Det handlar om en del olika faktorer. En är att jag detta året inte bott med min pojkvän, utan varit särbos. Dessutom så har vi precis gift oss (två veckor sedan) och som det ser ut nu så blir det en ny säsong med Fiorentina. Eftersom chansen att spela i EM kändes minimal prioriterade jag istället vår relation.

”Jag är hur som helst väldigt glad över att finnas med i tankarna och Pia tackade för uppriktigheten, så det var inga problem! Ibland måste man även ta svåra beslut. Nu fokuserar jag istället på att komma fräsch till försäsongen.”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar