Öhrström: ”Aldrig varit med om något liknande”

För Stéphanie Öhrströms del är säsongen över på grund av en fotskada, men än lever Scudetto-chansen för hennes AGSM Verona som imorgon möter serieledande Brescia. SoloCalcio tog sig ett snack med den svenska målvakten inför stormatchen.

Fyra omgångar kvar och fyra poäng skiljer Brescia och Verona inför morgondagens stormöte i damernas Serie A . Tätt bakom jagar dessutom Mozzanica och Fiorentina, vilket betyder att matchen på Club Azzurri i Brescia imorgon har stor betydelse både för ligatiteln och för den åtråvärda andraplatsen som betyder Champions League-spel nästa säsong.

För Öhrström blir det dock till att se säsongsavslutningen från läktaren på grund av operationen hon genomgick förra veckan och den skånska målvakten gav sin syn på den rafflande slutspurten och framtiden.

Hur känns det att inte kunna delta?
– Det är jättetråkigt att inte kunna vara med på planen. Det är dessa matcherna du väntar på under hela året och nu har vi tre sådana på kort tid!

Ni har drabbats av många skador under säsongen. Hur ser läget ut i truppen inför matchen?
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Senast i raden var vår backklippa Cecilia Salvai som fick armen i gips efter att ha fått en boll över handleden i tisdags. Vi är alltså två i gips, vår kapten Melania Gabbiadini har en bristning, likaså vår mittfältare Marta Carissimi. En annan mittfältare bröt tån förra veckan och sen innan har vi ett korsband. På det har vi tre duktiga unga spelare som är iväg med u-landslag. Vi har t.o.m. fått låna in två från five-a-side laget, så läget är verkligen sämsta tänkbara.

Trots skadorna har ni med fyra omgångar kvar fortfarande chans på scudetton. Vad har gjort att ni klarat av det?
-Vi har fått de flesta skadorna nu på slutet där det varit både landslagsuppehåll samt ett par enklare matcher. De unga som fått ta klivet upp har gjort det bra och vi har grisat till oss poäng istället för skönlir. Nu har ju de andra topplagen haft alla inbördes möten (förutom oss) medan vi har alla kvar så det blir en tuff slutspurt.

Ditt kontakt går ut i sommar. Hur ser du på framtiden? Kan Champions League-spel vara avgörande för om du stannar i Verona?
-Det har varit ett kämpigt år och först och främst ska jag ta semester. Champions League är såklart något man alltid skulle vilja delta i och jag ska väga lite för och nackdelar efter säsongen. Jag har en del förfrågningar både i Italien och utanför, men vi får se. Det verkar som vi kommer gå ihop med herrlaget med och det är också något jag kommer ta en närmre titt på innan jag tar ett beslut.

Matchen startar 15.00 och sänds i italiensk tv.

Kommentera artikel