Calcio femminile

Milan nästa klubb att satsa på damfotboll?

Under det senaste året har många klubbar valt att följa Fioretinas och Juventus fotspår och inlett satsningar på damfotboll. Nu ser även Milan ut kliva in i konkurrensen.

Enligt Milannews.it har Milan börjat arbetet med att införa ett damlag till klubben. Klubben ska just nu undersöka möjligheten till att köpa ett redan befintligt damlag och sedan inleda arbetet med att förstärka truppen inför nästa säsong.

För att nå FIGC:s krav gällande damfotboll finns det två vägar att välja mellan för herrklubbarna i Serie A och B, antingen ska klubben ha:

-ett flicklag i Giovanissime (12-14år), samt ha minst 40 spelare under 12 års ålder.
eller,
-ett damlag som spelar i Serie A eller B. Klubbarna har tillåtelse att köpa upp redan existerande klubbar, men klubben måste vara från samma region som herrlaget.

Milan väljer nu alltså att ta det senare alternativet, precis som Juventus gjorde när de i somras köpte upp Cuneo Calcio och inledde sin satsning. I regionen Lombardiet, som Milano tillhör, finns just nu ett lag i Serie A, nämligen storklubben Bresica, som dock vore ett väldigt osannlikt köp. Istället väntas Milan satsa på någon av Serie B-klubbarna i regionen.

Förutom Inter Femminile, som redan tillhör FC Internazionale, så finns Riozzeze (Milano), Real Meda(Monza), Orobica Calcio (Bergamo), Milan Ladies (Milano), Fiammamonza (Monza), Como 2000 (Como) och Azalee (Varese). Det mest naturliga valet skulle vara Milan Ladies som just nu huserar på en tredjeplats i tabellen och som tidigare haft samarbeten med klubben, men det återstår att se vad Milan väljer att göra.

Vad som står klart är att Filippo Galli, just nu ansvarig för Milans ungdomssektion, kommer få en ny roll i sommar, där ansvar för damsektionen väntas ingå. Mario Beretta kommer då att ta över Gallis tidigare roll.

Källa: Milannews.it

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar