Calcio femminile

Mercato femminile: Brescia förstärker & talanger går utomlands

Efter att ha förlorat scudetton-skölden till Fiorentina satsar nu Brescia på att återta tronen nästa säsong och har redan nu gjort klart med två nyckelspelare. Dessutom väljer två lovande spelare att testa vingarna utomlands.

Två nya spelare har i veckan anslutit till Brescia för förstärka laget inför kommande säsongs Champions League-spel och titelkamp.
Först ut att presenteras var Valentina Giacinti från Mozzanica. Den 23-åriga anfallaren vann skytteligan säsongen 2015/16 i överlägsen stil med sina 32 mål, men fick denna säsong nöja sig med 14 fullträffar. Giacinti, som går under smeknamnet Il Panzar, ses av många som landets mest lovande anfallare och får nu chansen i en storklubb. Hon var dock en av de sju spelare som ingick i Italiens bruttotrupp, men som igår fick lämna landslagets uppladdning efter att truppen bantats ner till slutgiltliga 23 spelare.

I försvaret har Brescia knytit till sig Federica di Criscio, en ung mittback som redan har samlat på sig en hel del rutin i AGSM Verona. Den 24-åriga försvararen är en vikig del i Antonio Cabrinis landslag och fanns med i EM-truppen 2013. En viktig förstärkning för Brescia och ett stort avbräck för AGSM Verona.

Desssutom har Inters lovande mittback Giorgia Spinelli valt att flytta utomlands och där hon får möjlighet att spela fotboll i en mer professionell miljö enligt henne själv. Nya klubbadressen blir franska Stade Reims, som denna säsong slutade femma i den franska andradivisionen.

Även den unga anfallaren Martina Piemonte lämnar Serie A och har skrivit på för Sevilla FC, som är till nästa säsong är nykomlingar i den högsta divisionen. 19-åriga Piemonte har redan debuterat i A-landslaget och kommer från en fin säsong i AGSM Verona där hon stod för 11 fullträffar.

Värt att notera är också att Brescias 21-åriga stortalang Elisa Mele väljer att avsluta karriären. Anledningen är att hon vill ägna sitt liv åt att hjälpa andra och förklarar sitt val i ett öppet brev.
”I augusti åker jag en månad till Mocambique där jag ska missionera tillsammans med andra i min ålder. Jag känner att det är detta jag vill göra.”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar