Calcio femminile

Köpet av Cuneo klart – nu jagar Juve storspelare

I veckan blev köpet av Cuneo Calcio femminile klart och laget kommer från och med nästa säsong spela under Juventus vingar i Serie A. Nu börjar Turin-klubben jakten på landslagsspelare.

Under gårdagens presskonferens presenterades affären officiellt och Cuneos president Eva Callipo kommenterade försäljningen:
”För oss var något som vi starkt ville och vi är stolta över att ha kunnat slutföra en affär med ett så prestigefyllt lag som Juventus. Nu går även damfotbollen mot större professionalism och vi ville ta detta steg genom att sälja Serie A-rättigheten till Juventus.”

Cuneo, som var nykomlingar i Serie A förra säsongen, knep tillslut en sjundeplats i tabellen och som Juventus är målet att nu bli en toppklubb. Ledningen har redan börjat agera på transfermarknaden och rycker redan i toppkonkurrenternas landslagsspelare. Brescias och landslagets ytter Barbara Bonansea sägs vara väldigt nära en övergång till de vitsvarta, men även Valentina Cernoia och Martina Rosucci, båda nyckelspelare i Brescia och landslaget, ska också fått kontraktsförslag från Turin-klubben.

Även unga Verona-mittfältaren Aurora Galli, uttagen i EM-truppen, uppvaktas av Juventus, samt talangerna Lisa Boattin, Verona och Ariana Caruso, Res Roma.

Klart är också att Rita Guarino blir huvudtränare. Guarino är en före detta storspelare som bland annat var med i Italiens VM-lag 1997 och 1999 och vann även fem ligatitlar under sin aktiva karriär. Hon är född i Turin och kommer senast från i U17-landslaget på damsidan där hon varit assisterande tränare.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Calcio femminile