Calcio femminile

Juventus och Fiorentina värvar anfallsstjärnor

Mercaton är i full gång även när det gäller damernas Serie A och storklubbarna visar musklerna med varsin storvärvning.

För titelförsvarande Juventus del handlar det om Brescias anfallsstjärna Christiana Girelli. Med sina 17 mål denna säsong tog hon en tredjeplats i skytteligan och har de senaste åren alltid tagit plats i toppskiktet av målskyttarna. Även under VM-kvalet, där Italien tillslut fixade biljetten till turneringen nästa sommar, spelade hon en viktig roll och blev med sina 5 fullträffar lagets bästa målskytt. Girelli är dessutom en sevärd och spektakulär anfallare som ofta försöker bjuda publiken på något extra med sin fina teknik.

Den 28-åriga anfallaren erkände tidigare till Tuttosport att hon blev besviken när Juventus inte försökte värva henne förra sommaren, då hon är juventino sen barnsben. Nu går dock hennes dröm i uppfyllelse och med orden ”den som känner mig vet hur stor den här dagen är för mig” presenterades hon igår för klubben.

Juventus som förra sommaren köpte stora delar av Brescias stomme fortsätter nu på samma spår. Brescia är dock uppköpt av AC Milan och det återstår att se vilka Brescia-spelare som tillslut kommer spela i den rödsvarta tröjan.

Även Fiorentina förstärker sitt anfall och det gör man med den skotska målskytten Lana Clelland. Clelland kommer senast från Tavagnacco och är en van målskytt i Serie A. Säsongen 16/17 vann hon skytteligan med sina 24 mål och denna säsong slutade hon på 14 stycken. Den 25-åriga anfallaren är fostrad i Rangers Ladies och spelar i det skotska landslaget. Fiorentina, som saknade en tydlig målskytt förra säsongen, lägger till en viktig pusselbit i laget som ska ta upp kampen med Juventus kommande säsong.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar