Calcio femminile

Ingen vinnare – playoff väntar för att avgöra scudetton

Idag spelades den 22:a och sista omgången i damernas Serie A, men utan att någon vinnare kröntes. Brescia och Juventus avlutade säsongen på samma poäng och nu väntar en helt avgörande playoff-match för att avgöra var scudetton hamnar.

Inför sista omgången stod både Juventus och Brescia på 57 poäng vardera. Efter dagens 90 minuter stod det klart att lagens poängskörder fortsatt var identiska. Juventus vann enkelt med 4-0 mot ligatrean Tavagnacco på hemmaplan och Brescia gjorde historien kort på bortaplan i Verona där matchen slutade 6-3 i Brescias favör. Enligt reglementet för Serie A femminile ska ligatiteln avgöras i en finalmatch på neutral plan om två lag står på samma poäng efter 22 omgångar och det är det som nu väntar lagen nästa helg. På lördag klockan 15.00 blåses den helt avgörande matchen igång i La Spezia.

Blir det Juventus som vinner sin första scudetto under sin första säsong någonsin eller lyckas Brescia, den välskötta storklubben på damsidan, ta tillbaka tronen efter förra säsongens andraplats?

Vad som står klart är att Empoli Ladies och Pink Bari åker ur Serie A. Sassuolo och Ravenna riskerar dock fortfarande nedflyttning och kommer spela ett play-out mot varsin Serie B-klubb (vilka är ej klart än).

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar