Calcio femminile

Förluster för Fiorentina och Brescia i CL

Igår spelades de första mötena i åttondelsfinalerna av damernas Champions League och för Italiens två representanter blev det en tung kväll.

Tyngst var det för de italienska mästarinnorna som åkte på en storförlust på hemmaplan mot storklubben Wolfsburg. Fiorentina orkade hålla undan i den första halvleken och gick till halvtidsvilan med resultatet 0-0. I andra halvlek visade dock Wolfsburg sin klass och matchen slutade 0-4, efter mål av Pernille Harder, Alexandra Popp och Sara Björk Gunnarsdottir. Nu står Viola inför en så gott som omöjlig uppgift inför returen nästa vecka och det mesta handlar nu istället om att skaffa sig med internationell erfarenhet och avsluta sin första medverkan i Champions League med en bra insats.

För Brescia lever däremot hoppet fortfarande trots gårdagens förlust. Gästande Montpellier vann tillslut med 2-3 och har förutom vinsten fördelen med tre bortamål, men för Le Leonesse finns chansen fortfarande där. För Montpellier visade lagets två svenskor, Stina Blackstenius och Linda Sembrant fram fötterna och hamnade båda två i målprotokollet. För Brescias del var det som så många gånger förr anfallaren Cristiana Girelli som stod för lagets båda mål.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Calcio femminile