Calcio femminile

Fiorentina vann toppmötet – klara för CL

Dagens nyckelmatch i damernas Serie A slutade med vinst för Fiorentina som nu är klara för Champions League och tog ett stort steg närmare scudetton.

Jagande ligatvåan Brescia befann sig tre poäng bakom Fiorentina inför dagens drabbning, men de regerande mästarinnorna tog inte chansen att knappa in på Viola och med fyra omgångar kvar av säsongen skiljer det nu sex poäng mellan klubbarna.

Gästande Fiorentina tog ledningen genom mittfältarsankaret Alice Parisi i den 34:e minuten, men landslagskollegan och Brescia-försvararen Sara Gama svarade med att nicka in en hörna fem minuter senare. I andra halvlek skapades farliga chanser åt båda håll. Fiorentinas Ilaria Mauro hade bland annat ett avslut i ribban, samtidigt som Stephanie Öhrström stod för några svettiga räddningar på Brescias försök. Matchen avgjordes sedan i den 84:e minuten när Tatiana Bonetti höll sig framme och petade in en frisparksretur.

Trots att scudetto-kampen rent matematiskt inte är avgjord än ska det väldigt mycket till om Fiorentina, som endast förlorat en match denna säsong, ska tappa detta. Klart är dock att Fiorentinas damer i höst spelar Champions League för första gången någonsin, en viktig milstolpe i klubbens satsning.

Se mål och höjdpunkter från matchen här!

BRESCIA 1 – 2 FIORENTINA

(3-5-2) Marchitelli; Gama, D’Adda, Salvai; Fuselli, Girelli, Mele, Cernoia, Bonansea; Sabatino, Tarenzi.
Mål: 38′ Gama

(4-3-3) Ohrstrom; Guagni, Linari, Tortelli, Bartoli; Adami, Carissimi, Parisi; Caccamo Mauro, Bonetti
Mål: 34′ Parisi, 84′ Bonetti

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Calcio femminile

Calcio femminile

Italien klara för EM 2017