Calcio femminile

Fiorentina säkrade scudetton inför storpublik

De har sett starkast ut från början till slut och idag fick Fiorentinas damer äntligen fira en efterlängtad scudetto. En poäng behövdes, men Viola tog tre och ligatiteln var ett faktum.

Fiorentina bjöd de uppemot 10 000 åskådarna på Artemio Franchi på en seger med 2-0 mot Tagnacco och därmed också ett historiskt scudettofirande. I början av den andra halvleken gav anfallaren Patrizia Caccamo Fiorentina ledningen efter en fin framspelning av Alia Guagni. I den 70:de minuten utökades ledningen och återigen stod Guagni för framspelningen. Denna gång var det däremot Tatiana Bonetti som var sist på bollen och tryckte in sitt 20:de mål för säsongen.

Efter slutsignalen ekade ”campioni d’Italia siamo noi” på arenan där ledare och spelare firade tillsammans med fansen och firandet fortsatte sedan i omklädningsrummet.

Fiorentina har imponerat under hela säsongen och har på sina 21 spelade matcher vunnit 20 och förlorat endast en, dessutom med en nästan overklig målskillnad på 87-7. Laget har alltså snittat över 4 mål per match.

Detta är damlagets allra första scudetto och klubbens första sedan herrarna tog hem segern 1968/69.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar