Calcio femminile

Brescia utslagna ur CL

Förra säsongen nådde de italienska mästarinnorna kvartsfinal efter att ha slagit ut Fortuna Hjorring. I år fick dock danskorna sin revansch när de igår gick segrande ur dubbelmötet med Brescia i åttondelsfinalen av Champions League.

Med en uddamålsförlust med sig från förra veckan stod Brescia inför en tuff uppgift när returmatchen mot Fortuna Hjörring i Champions Leagues åttondelsfinal gick av stapeln igår och tyvärr för italienskornas del så räckte inte insatsen till. I den 36:e minuten tog Hjorring ledningen genom Olar och utökade sedan två gånger om genom Larsen. Le Leonesse fastställde tillslut slutresultatet 3-1 efter ett tröstmål av Raffaela Manieri.

Tränare Milena Bertolini var dock nöjd med lagets insats:
”Över de två matcherna är jag nöjd med prestationen. Första halvlek idag var bra, vi ger dem endast två chanser och de gör ett mål. Förra året var vi mer cyniska och utnyttjade de få chanser vi hade, i år skapar vi mer men lyckas inte göra mål. Vi tar med oss det positiva, men vi måste utveckla vår fysik och vårt närkampsspel”

Så spelade Brescia: (3-4-1-2) Marchitelli; Gama, D’Adda, Salvai; Bonansea, Mele, Cernoia, Fuselli; Girelli; Tarenzi, Sabatino

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar