Calcio femminile

Bertolini ny förbundskapten för damlandslaget

Efter fem år med Antonio Cabrini är det nu dags för en ny förbundskapten för det italienska damlandslaget. I veckan stod det klart att det blir Milena Bertolini som tar över rodret och kommer leda Le Azzurre in i VM-kvalet.

Bertolini kommer senast från en mycket framgångsrik sejour i Brescia, där hon ledde laget till både liga- och cupseger säsongerna 14/15 och 15/16. Hon har dessutom en ligatitel från 02/03 med Foroni Verona, samt ytterligare tre scudetti från sin egen spelarkarriär. På meritlistan har hon även sex stycken Panchina d’Oro (utmärkelsen som Italiens bästa tränare).

På presskonferensen kommenterade Bertolini sitt nya uppdrag:
”Att få träna landslaget blir för mig att förverkliga en dröm. Från och med idag kommer jag jobba med den inställning och passion som alltid har karaktäriserat min karriär, på plan och utanför. Vi står inför en svår utmaning, att ta oss till VM för första gången på 20 år, men jag är säker på att vi kan lyckas.”

VM-kvalet inleds i La Spezia den 15 september då Moldavien står för motståndet. Övriga motståndare i Italiens grupp är Belgien, Portugal och Moldavien. Gruppettan kvalificerar sig direkt till VM, medan de fyra bästa tvåorna (från de sju kvalgrupperna) gör upp om den sista platsen till turneringen.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar