Cagliari

Zeman: ”Inters supportrar förstår fotboll”

Cagliaris tränare Zdenek Zeman har haft en svettig inledning på Serie A men i söndagens bortamatch mot Inter så var islossningen total. 4-1 för ö-gänget på San Siro och ett äkta hattrick av vår svensk Albin Ekdal betydde Cagliaris första vinst och lite andrum för Zeman. Till radioprogrammet med det märkliga namnet TikiTaka talade Zeman ut om sin inledning i Cagliari och om applåderna från San Siros läktare.

– Jag har varit här i tre månader nu och i söndags fick vi se ett Cagliari som klev in med rätt inställning. Redan efter tre minuter kände jag mig lugn. Vi spelade en offensiv, attackerande fotboll och redan innan Nagatomos röda kort så spelade vi riktigt bra.

Cagliari-tränaren talade också väldigt väl om den trupp han har till sitt förfogande.
– Jag märkte redan på ritiriot att det var en fantastisk grupp spelare. Det var inget som helst gnäll, trots att vi tränade väldigt hårt. Om vi fortsätter på den inslagna linjen, med hård träning, så kommer vi bli nöjda.

Zeman fick inför matchen ta emot stora applåder från San Siros läktare och tränaren svarade själv på vad han tycker om det.
– Jag gillar att ta emot applåder från motståndarpublik. Inters supportrar förstår fotboll, de har sett många matcher på hög nivå så antagligen känner dem igen bra fotboll.

Till sist passade Zeman på att hylla colombianen Victor Ibarbo.
– Han är en spelare med fysik och teknik som är över medel. För närvarande är han dock en naiv spelare. Han söker hela tiden efter lösningar, men hittar dem sällan. Om han börjar hitta lösningarna så kan han bli en stor spelare.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar