Cagliari

OFFICIELLT: Bruno Alves lämnar Cagliari

Cagliari har idag skrivit på sin profilförsvararen Bruno Alves kommer lämna klubben under sommaren.

Med mängder av rutin och erfarenhet i Europa var det många som höjde på ögonbrynen när nyuppflyttade Cagliari presenterade Bruno Alves i somras. På free transfer från Fenerbache fick Cagliari en etablerad mittback som lyckades få ordning på backlinjen tillräckligt för att Cagliari lugnt och tryggt kunde hålla sig kvar i Serie A.

I detta nu gjorde klubben ett uttalande på hemsidan att den 35-årige portugisen lämnar klubben. Detta var sardinienklubbens tackmeddelande till Alves på hemsidan.

”Efter en säsong i Rossoblu, Bruno Alves lämnar Cagliari för att möta nya utmaningar. Efter att ha anslutit sig till Sardinien med en EM-titel, Alves ställde upp för sina lagkamrater och sin coach med en god attityd. Han gav laget erfarenhet, styrka samt karisma samt gett laget en vilja att vina och sprida harmoni i truppen. Ett gott exempel för ungdomarna båda på och utanför planen. Hans 36 matcher och ett mål var en stor anledning till att säka kontraktet. Klubben tackar Alves för det han har gjort för Cagliari och önskar nu honom stort lycka till i framtiden av sin karriär.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar