Cagliari

Cagliaris Ultras i bekymmer

Italienska säkerhetspolisen Digos som har hand om supporterfrågor har gjort tillslag i en lokal på Via Sangiacomo i Cagliari. På plats påträffade man fyra personer från Ultrasgruppen Sconvolts som anses ha varit med i en ”våldsam attack” mot Cesenasupportrar som satt och åt lunch. Dessa fyra personer straffas nu med DASPO på den höga siffran 8 år vilket betyder att de måste befinna sig på en polisstation under både Cagliaris hemma samt bortamatcher.

De fyra supportrarna har tidigare varit i blåsväder för olika händelser. En av dem uppges ha kastat sten mot poliser efter en match mot Juventus 2014 medan en annan av supportrarna ska ha försökt attackerat Fiorentinafans under hemmamötet mot Viola 2006.

Det som är mer intressant i denna historia är att en spelare från Cagliaris a-lag som italienska medier beskriver som ”un big” befann sig på lokalen samtidigt som tillslaget. Vem spelaren är förblir osagt och inga misstankar riktas mot spelaren som ändå identifierades och förhördes om ärendet.

Supporterpolisen arbetar fortfarande för att identifiera fler från händelsen mot Cesena medan ämbetsmannen Filippo Dispenza yrkar på att lokalen för Sconvolts stängs.

”Vi skickar med detta en tydlig och klar signal. Landet och folket är trötta på sådana här saker som kostar samhället massor av pengar men framförallt anseende.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se