Cagliari

Bruno Alves: ”Cristiano övertygade mig”

Cagliari stod för flera profilstarka värvningar under sommaren, inte minst Bruno Alves. Ingen mindre än Cristiano Ronaldo gjorde sitt för att flytten skulle bli av.

De rödblåa från Sardinien är tillbaka i Serie A, och nyförvärvet Bruno Alves har bland annat hunnit smälla in en mycket vacker frispark. Portugisen har en av sina landsmän att, till viss del i alla fall, tacka för att flytten blev av, skriver Gianluca Di Marzio.
– Ja, det var Cristiano Ronaldo som sade åt mig att Cagliari var rätt val, och att Sardinien är den perfekta platsen att bo på. Cristiano uppmanade mig att säga ”ja” till klubben, och påminde mig om hur viktiga försvarare med mycket personlighet är i Italien. Vi har spelat tillsammans sedan U21-tiden, Cristiano motiverar dig, han har mycket bra karaktär och kämpaglöd – det är väldigt enkelt att spela med så bra lagkompisar. Senare, under mötet i London jag hade med Giulini (Cagliaris president Tommaso Giulini, reds anm) lockades jag av projektet, och de starka orden från vår tränare, Rastelli. Jag blir allt mer övertygad om att jag fattade rätt beslut som flyttade hit, med min fru Rute och våra barn Adriana, Edoardo och Leonardo. Vi är alla mycket glada över att vara här, att ha stranden nära får oss att må bättre. Jag har hittat lugnet jag letade efter, sade Bruno Alves.

Sommarens EM blev som bekant en stor succé för mittbacken och hans Portugal, vilket även det kom på tal – liksom Joao Mario.
– EM 2016? Underbara minnen, en fantastisk lycka! Det var en fantastisk grupp som triumferade till slut, jag kommer aldrig glömma den titeln. Joao Mario? En exceptionell mästare. Han har det tekniska kunnandet, fotbollshjärnan och de avgörande egenskaper, sade den 34-årige mittbacken.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar